Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ADSL-bereik van KPN uitgebreid

Leestijd: 3 minuten

KPN zal nog voor eind juni in 75 nieuwe centralegebieden snel internet via ADSL aanbieden. Men verwacht dit jaar het marktbereik op te kunnen voeren tot 87 %. Door de toegenomen interesse in breedband internet ontstaat nu ook in minder dicht bevolkte gebieden de mogelijkheid om ADSL te introduceren, zo argumenteert KPN de uitbreiding middels een persbericht.

"Steeds vaker nemen Internet Service Providers het initiatief groepen potentiële gebruikers bijeen te brengen om zo zeker te stellen dat er per centrale een voldoende aantal belangstellenden is voor ADSL. Zo hebben Planet Internet en Het Net recent het succesvolle initiatief www.ookadsl.nl opgezet. Het criterium is dat zich per centrale minimaal 325 klanten voor ADSL melden. Ook gemeenten nemen steeds vaker initiatieven en zijn bereid zich garant te stellen voor een minimum afname van ADSL-aansluitingen, zoals Woensdrecht en Drimmelen."
Nadeel van dergelijke initiatieven is wel, dat men in eerste instantie geen keuze heeft in de ADSL-aanbieder en men voor één of twee jaar aan een contract vastzit.

Er zijn momenteel elf Internet Service Providers die ADSL van KPN aanbieden: Planet Internet, XS4ALL, Het Net, Wanadoo, HCCnet, Zon, Tiscali, EuroNet Internet, Solcon, Freeler en Fiberworld. Verder is er een zéér groot aantal resellers actief die een graantje proberen mee  te pikken van de explosief groeiende markt. 

Vanwege het feit dat Internetten.nl iedere aanbieder de mogelijkheid geeft in de vergelijking opgenomen te worden, is het  overzicht echter erg groot en daardoor juist onoverzichtelijk geworden. Hierdoor kan men in het grote ADSL-bos de bomen niet meer zien! Sinds vorige week is daarom een TOP 6 samengesteld: een ranglijst op prijs. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de kostprijs het belangrijkste criterium is. Voor alle duidelijkheid moet vermeld worden dat niet alleen ADSL van KPN is opgenomen, maar ook ADSL van de andere netwerkaanbieders BBned, Versatel en BaByXL.  

De nieuwe gebieden waar KPN ADSL gaat aanbieden liggen verspreid door het land. De plaatsen: Amsterdam-IJburg, Bergambacht, Kerkdriel, Eijsden, Boxmeer, Renkum, Koudekerk aan den Rijn, Breukelen, Appingedam-Centrum, Zevenaar-C, Zeist-Centrum, Noordwijk, Den Haag-Scheveningen, Ede Klaphek, Almere (stad Flevokant en Buitenwest), en Zelhem worden (of zijn in april) de komende maanden geschikt gemaakt.

Wie wil weten of ook ADSL van KPN binnenkort beschikbaar komt in zijn of haar regio, kan het beste de postcode-check doen. Men kan zich nu reeds aanmelden om te profiteren van de actieaanbiedingen tot 1 mei!

KPN geeft verder aan dat in de zakelijke omgeving ADSL in toenemende mate wordt benut om te telewerken. Kort geleden heeft KPN een nieuwe dienst geïntroduceerd onder de naam MxFlex Remote Access. Met deze dienst is het mogelijk om via ADSL een breedbandige verbinding op te zetten met een bedrijfsnetwerk. Dat maakt de dienst met name geschikt voor telewerkers.

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.