Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ADSL groeit spectaculair

Leestijd: 2 minuten

Het afgelopen jaar is het aantal Nederlandse huishoudens met een breedbandverbinding flink toegenomen.

Begin 2002 had 22% van de huishoudens met internet een breedbandverbinding, eind 2002 was dit percentage gestegen naar 33%. Vooral het gebruik van ADSL maakte een explosieve groei door, zo blijkt uit het rapport 'Internetconnectie' van marktonderzoeker Heliview.
Van alle Nederlandse huishoudens met een internetverbinding had eind 2002 9 procent een adsl-abonnement. In het eerste kwartaal van dat jaar was dat nog slechts 3 procent. Adsl is hiermee de grootste groeier. Ook het gebruik van kabel groeide: van 21 naar 24 procent.

Het aandeel huishoudens met een internetaansluiting blijft het komende jaar groeien. Verwacht wordt dat over 12 maanden 57% van de Nederlandse huishoudens gebruik maakt van internet.
Huishoudens met plannen voor internet overwegen in de eerste plaats voornamelijk een dial-upverbinding, gevolgd door een kabelaansluiting en een ADSL-aansluiting. Naar verwachting zal het aantal huishoudens dat momenteel een dial-upverbinding heeft, afnemen ten gunste van breedbandverbindingen.

Internetgebruikers noemen de prijs het belangrijkste criterium voor de keuze van een internetprovider. De snelheid van de verbinding vindt men veel minder belangrijk. Het afgelopen jaar zijn de gemiddelde abonnementskosten voor een ADSL-verbinding fors afgenomen. Een abonnement kostte in het tweede kwartaal van 2002 circa 44 euro; momenteel kost een abonnement circa 34 euro. De doorgevoerde prijsverlagingen lijken hun doel te hebben bereikt, want Nederland gaat massaal over op breedband.

Vanwege het feit dat de prijs als belangrijkste criterium wordt genoemd voor het kiezen van een verbinding, heeft Internetten.nl besloten een ADSL selectie te presenteren van de top 5 goedkoopste ADSL aanbiedingen. De 5 ADSL pakketten worden geselecteerd op (de optelsom van) de maandelijkse abonnementsprijs én de aansluitkosten én de prijs van het goedkoopste modem op basis van een (minimum) jaarcontract. De actieaanbiedingen zijn erin verdisconteerd. Men kan daardoor in één oogopslag zien wie de scherpste aanbieding heeft en zich -voor de meeste pakketten- met één muisklik aanmelden! 
Hierdoor wordt tevens voorkomen dat men in het inmiddels gigantische ADSL woud de weg kwijtraakt en niet meer snel de juiste (lees: voordeligste) keuze kan maken! Voor degenen die andere criteria zoals snelheid en onbeperkt dataverkeer ook belangrijk vinden, blijft uiteraard het Accessproviders overzicht met àlle ADSL pakketten een uitstekend hulpmiddel.

Geactualiseerd: woensdag 12 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.