Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ADSL modemnieuws

Leestijd: 2 minuten

Aanvullende informatie over USB-modems

KPN had al langere tijd het voornemen om USB modems uit het ADSL product assortiment te verwijderen.Gezien het feit dat de contracten met de modemleveranciers beëindigd zijn,  worden er geen USB modems meer geleverd.

De bij KPN aanwezige voorraad USB modems voor ADSL voor zowel de analoge lijn als ISDN is naar verwachting deze week op. Voor alle nieuwe orders zullen alternatieve (ethernet) modems uitgeleverd worden zonder meerkosten.

Sinds vrijdag 16 januari 16.00 uur is het niet langer mogelijk zijn om ADSL van KPN met USB modem te bestellen. Dergelijke orders zullen dan afgewezen worden met een foutmelding.
Op Internetten.nl is het de oplettende bezoeker waarschijnlijk al opgevallen dat de optie om te kiezen voor USB-modems voor ADSL van KPN verdwenen is. (Let op: dit geldt dus niet voor ADSL op de netwerken van Tiscali, BBned en Versatel!)

Momenteel is KPN druk bezig de volledige impact van het niet meer kunnen leveren van ADSL met USB modem te bepalen. Zoals eerder gemeld, zal bij de acties waarbij een gratis USB modem wordt verstrekt, deze vervangen worden door een ethernetmodem.

Bijkomend voordeel is, dat het KPN Ethernet modem -in tegenstelling tot een USB modem- goed beveiligd is door een eigen firewall! Ook heeft het een ingebouwde routerfunctionaliteit. Het is een eenvoudig te installeren, stabiel en  OS (Operator System) onafhankelijk modem aangezien het zelf de verbinding met het internet onderhoudt. Het modem is geschikt voor alle besturingssystemen. De computer die u wenst aan te sluiten dient wel voorzien te zijn van een ethernetaansluiting. Indien uw PC hiervan niet is voorzien, kunt u een ethernetkaart bestellen bij de computervakhandel.

Wie meer dan één computer wil aansluiten, kan beter een MultiPC-modem nemen en wie draadloos wil, kiest een Wireless modem. Gelet op de sterke prijsdalingen in het afgelopen jaar, is deze keuze zeker het overwegen waard!

Geactualiseerd: vrijdag 16 januari 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie