Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ADSL Mxstream: uitbreiding én nieuwe Lite versie

Leestijd: 3 minuten

Vanaf september gaat KPN Telecomzijn ADSL programma (Mxstream) aanzienlijk uitbreiden en versnellen.

Er worden 214 extra telefooncentrales gereed gemaakt. Daardoor zal in de loop van januari 2003 voor 85% van de huishoudens in Nederland een ADSL-aansluiting beschikbaar zijn. Nu ligt dat percentage nog op 65%. Ook zal in januari 2003 de snelheid van de bestaande versies van 'internetten zonder telefoontikken' verder worden verhoogd zonder dat de abonnementsprijzen omhoog gaan. Daarnaast komt er een nieuwe, aanzienlijk goedkopere variant van snel internetten. (ADSL Lite)
Met deze nieuwe Lite versie (introductie 2 september 2002) wil KPN een ADSL- variant binnen het bereik brengen van het grote publiek. Daarom is de abonnementsprijs laag gehouden: vanaf € 32,95 per maand is onbeperkt internetten mogelijk.
Hiermee duikt KPN onder de prijs van concurrent Versatel die via Zonnet sinds vorige week een goedkoop ADSL abonnement aanbiedt voor 39 euro. Het zijn echter geen vergelijkbare pakketten, want de downstream/upstream snelheid van ADSL Lite is aanmerkelijk lager dan die van Zonnet. De nieuwe Lite versie gaat namelijk van het internet naar de gebruiker toe een snelheid 256 kbit/s bieden, terwijl de upstreamsnelheid, van de gebruiker naar het internet toe 64 kbit/s wordt.

Begin 2003 gaat KPN Telecom de downstream snelheid voor de bestaande snelle ADSL-versies Basic en Extra met 50% verhogen:
• Basic: van 512 kbit/s naar 768 kbit/s
• Extra: van 1024 kbit/s naar 1536 kbit/s
De abonnementsprijzen blijven ongewijzigd, maar zijn wel afhankelijk van de abonnementen van de ISP. Klanten hoeven zelf niets te doen, de aanpassingen worden door KPN Telecom op afstand automatisch geregeld.

De pakketten ADSL Basic en ADSL Extra van Mxstream zijn verkrijgbaar via de Internet Service Providers: Planet Internet, HetNet, XS4ALL, Zon, Euronet Wanadoo, HCCnet en Tiscali.
In het Accessproviders overzicht kunnen de ADSL pakketten van de verschillende internetproviders vergeleken worden op grond van aanbieder, prijs, specifaties en beschikbaarheid.
Men krijgt dan een goed beeld van de prijsverschillen voor een product met dezelfde downstream/upstream snelheden!

Geactualiseerd:
De prijzen voor ADSL Lite van XS4ALL, HetNet en Planet Internet zijn inmiddels bekendgemaakt evenals HCCnet.

XS4ALL introduceert Lite ADSL voor EUR 36,95, waarbij volledige toegang tot alle standaard XS4ALL-diensten is inbegrepen, zoals meer dan 50 e-mail adressen, spamfiltering, Secure Webmail, 50 megabyte schijfruimte voor een
eigen homepage, gerenommeerde anti-virussoftware en toegang tot
de grootste experimentele nieuwsserver van Europa. Lite kent een maandelijkse datalimiet van 2 gigabyte.

Het Net introduceert het pakket onder de naam ADSL Surfen voor de introductieprijs van Euro 29,95 per maand (incl. Euro 19,95 KPN-deel) en Euro 95,- korting op de éénmalige kosten.
Het Net bestaat dit jaar vijf jaar en biedt daarom ADSL Surfen de eerste vijf maanden voor de actieprijs aan. De specificaties -zoals datalimiet bijvoorbeeld- worden in het persbericht nog niet vermeld.

Planet Internet biedt het pakket onder de naam ADSL Standard voor € 34,90 aan, met een actie-aanbod van een gratis modem gedurende twee maanden.
HCCnet biedt diegenen die voor 30 november 2002 een Lite-abonnement nemen een introductieprijs aan van 29,95 euro per maand voor een periode van twaalf maanden. Nieuwe gebruikers die zich na 30 november aanmelden betalen 34,95 euro per maand.

N.B. de naam Mxstream wordt per 2 september a.s. vervangen in ADSL van KPN Telecom. KPN wil meer nadruk leggen op het aanbod van de ISP's. ADSL is voor KPN Telecom een 'halffabrikaat' dat wordt doorverkocht aan ISP's. Vanuit die invalshoek is een aparte naam niet noodzakelijk, aldus een woordvoerder van KPN.

Geactualiseerd: woensdag 12 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie