Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ADSL nu het goedkoopst via Bbned netwerk

Leestijd: 2 minuten

De regelmatige bezoeker van Internetten.nl is het waarschijnlijk al opgevallen:
de TOP 5 ranglijst van de goedkoopste ADSL-pakketten ziet er sinds gisteren heel anders uit! 

Vorige week voerden grote partijen als Wanadoo, Tiscali en KPN nog de boventoon, nu staan relatief onbekenden op de eerste en tweede plaats. Opmerkelijk in de nieuwe TOP 5 is het feit dat nu alle abonnementen onder de €300,- op jaarbasis liggen. Deze prijsdaling is een historisch moment en een positief gevolg van marktwerking voor de consument!

Het nieuwe gratis ADSL pakket van Zon wordt overigens nog niet meegenomen in de vergelijking op Internetten.nl, aangezien er bij dit product betaald moet worden voor elke minuut dat men op internet zit. Alle andere ADSL pakketten bieden juist 24 uur per dag internettoegang zonder telefoonkosten aan, waardoor een TOP 5 vergelijking met Zon Gratis ADSL lastig wordt gemaakt.

Wie zijn de nieuwe koplopers?
Op de eerste plaats staat QuickNet met het pakket Small voor €19,- per maand, terwijl men bij aanmelding in februari de eerste 3 maanden slechts €9,95 per maand betaalt.
QuickNet is een relatief nieuwe speler op de ADSL-markt maar heeft als aanbieder van internet via de kabel jarenlange ervaring. Onder andere via Multikabel zorgt QuickNet voor ruim 75.000 abonnees voor een snelle en stabiele internetverbinding via de kabel. De deskundige helpdesk is het afgelopen jaar nog als één van de beste beoordeeld door de Consumentenbond.
De tweede plaats is door een scherpe voorjaarsactie weggelegd voor de -in sommige kringen- nogal omstreden provider Fast-XS met ADSL Basic voor slechts € 12,50 in het eerste jaar, daarna €24,95 per maand. Deze vrij nieuwe provider biedt nu dus het allergoedkoopste ADSL pakket aan voor wat betreft de maandelijkse abonnementskosten!

Beide providers bieden ADSL op het netwerk van Bbned aan, wat ook het netwerk is voor ADSL Direct van Wanadoo. Hierdoor worden momenteel de goedkoopste ADSL pakketten van Nederland aangeboden via Bbned, helaas nog niet voor alle Nederlanders beschikbaar. Datzelfde gaat op voor Tiscali ADSL Start en ADSL Surf, die op respectievelijk de vierde en vijfde plaats staan op de ranglijst. Deze gebruiken het eigen Tiscali netwerk, dat ook nog niet zo breed uitgerold is als het netwerk van KPN. Degenen die in een gebied wonen waar alleen ADSL van de marktleider kan worden afgenomen, zijn het goedkoopst uit met KPN Direct ADSL Go.

Wie wil weten welke provider op zijn/haar locatie het goedkoopst is op de gehele breedbandmarkt (ADSL én kabel), gebruikt de postcodecheck op Internetten.nl.

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie