Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ADSL populairder dan kabel

Leestijd: 1 minuut

Meer dan de helft van alle huishoudens beschikt nu over een breedbandverbinding. Bijna 60 procent hiervan heeft een ADSL-aansluiting, de rest heeft kabel. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper naar de Nederlandse breedbandmarkt.

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er 677.000 nieuwe breedbandaansluitingen bijgekomen. Dat is een groei van 21 procent.  In totaal telt Nederland nu 3,84 miljoen breedbandaansluitingen. 

De grootste provider in Nederland is Planet Internet met meer dan een half miljoen klanten. Kabelaar @Home bezet inmiddels de tweede plek met bijna een half miljoen, gevolgd door Wanadoo

KPN heeft zijn marktaandeel in de ADSL-markt vergroot tot bijna 60 procent. Dat heeft het telecombedrijf onder meer bereikt door de overname van klanten van Cistron, Freeler en Tiscali. Maar Het Net en Direct ADSL maken ook een snelle groei door. Zo groeit Het Net al sinds het laatste kwartaal van vorig jaar met 15 procent per kwartaal en telt Direct ADSL inmiddels 162.000 gebruikers. Ook Casema doet het goed en telt inmiddels 148.000 kabelabonnees.

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.