Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ADSL snelt ISDN voorbij in bedrijfsleven

Leestijd: 1 minuut

ADSL is de meest voorkomende nternetaansluiting in de  zakelijke markt. In totaal maakt 34% van de Nederlandse bedrijven nu gebruik van ADSL om toegang tot internet te krijgen. Er zijn  momenteel 172.000 bedrijfsvestigingen met een ADSL-aansluiting en 169.000  met een ISDN-aansluiting. Het aantal ADSL aansluitingen is in een jaar tijd ruimschoots verdubbeld.  Dit blijkt uit ET-Monitor Bedrijven onderzoeken van TNS NIPO.

Het aantal ISDN-aansluitingen nam de afgelopen kwartalen sterk af. Hoe en of de opkomst van breedband ook ten goede kwam aan kabelinternet,  meldt het onderzoek niet.  

Overigens hebben nog steeds niet alle bedrijven een internetaansluiting. Er is nog een potentieel van ruim 100.000 vestigingen voor de internetproviders! Volgens het onderzoek moet dit vooral gezocht worden in de horeca, bouw en datailhandel. Dit zijn namelijk de branches die achterblijven op het gebied van internet. In totaal hadden, aan het einde van het eerste kwartaal van 2004, ongeveer 505.000 van de bijna 614.000 Nederlandse bedrijfsvestigingen een internetaansluiting.

Geactualiseerd: woensdag 12 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.