Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Aftapapparatuur voor providers nu verplicht

Leestijd: 1 minuut

Zoals in het artikel "16-2-2001 Internetaanbieders in de problemen!" vermeld stond, moeten internetproviders ervoor zorgen dat justitie het berichtenverkeer kan onderscheppen. In de nieuwe telecommunicatiewet (1998) staat dat de apparaten die dit mogelijk maken op 15 april 2001 moeten zijn geïnstalleerd. Tot twee maal toe is door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat uitstel verleend. Sinds afgelopen zondag is de regelgeving echter van kracht. De belangenbehartiger NLIP (Ned. Ver. v. InternetProviders), waarbij zo'n 60 providers zijn aangesloten, heeft toegezegd aftapapparaten aan te schaffen voor meerdere providers. Aangezien de aftapapparatuur nogal prijzig is, zullen vooral de kleine providers hierbij gebaat zijn! Wat Hans Leemans, directeur van de NLIP, hierover te zeggen heeft is te vinden op: Emerce.nl

Op de site van de NLIP is helaas nog geen actueel nieuws omtrent deze kwestie te lezen. In de komende maanden zal justitie waarschijnlijk nog een soort gedoogbeleid volgen voor die providers die de apparatuur nog niet in huis hebben.

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.