Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Alles-in-1 abonnement is favoriet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Internet, telefoon en televisie van één provider in een pakket. Inmiddels heeft bijna 60 procent van de Nederlandse huishoudens zo’n totaalpakket. Anderhalf jaar geleden was dit nog de helft. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Ook stapte acht procent het afgelopen jaar over naar een andere provider. Wil jij overstappen en ben je benieuwd welke provider in de lift zit?

Ziggo marktleider

Kabelaar Ziggo heeft de meeste klanten. Dat komt door de fusie met UPC. Hierna komt KPN als tweede provider van deze zogeheten triple play-diensten met een marktaandeel van 21 procent. Verder bleek uit het onderzoek dat één op de twaalf mensen ook een mobiel abonnement heeft bij dezelfde provider.

Veel overstappers naar Telfort

Het afgelopen jaar wisselde acht procent van de mensen van provider, waarvan vooral Telfort profiteerde. Veel mensen die afgelopen jaar hun abonnement veranderden, stapten over naar Telfort.
Ook KPN verstevigde haar positie. Hoewel UPC en Ziggo marktleiders zijn, verloren zij het afgelopen jaar wel marktaandeel.

De meeste mensen zijn tevreden met het huidige pakket en zouden niks willen veranderen. Wel heeft vier procent oren naar extra tv-zenders als Fox Sports en HBO en denkt vijf procent er over na de vaste telefoon op te zeggen. Ook bleek dat er in een derde van de huishoudens smart tv’s aanwezig zijn.

De voor- en nadelen van Alles-in-1

Nog geen Alles-in-1 pakket? Het afnemen van internet, telefonie en tv bij één aanbieder is goedkoper dan verschillende losse abonnementen bij meerdere providers. Een ander voordeel is, dat je één nota en aanspreekpunt voor alle diensten hebt. In onderstaande infographic zetten we alle voor- en nadelen nog even op een rijtje en geven tips voor ‘extra's en opties’  bij het kiezen van een totaalpakket.

Wil jij overstappen? Doe de postcodecheck en bekijk wat beschikbaar is op jouw adres.

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie