Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

AMS-IX wordt toegankelijker

Leestijd: 2 minuten

Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) gaat haar diensten via partners beschikbaar maken. Dit heeft de Vereniging AMS-IX vandaag bekendgemaakt. Het betekent dat andere marktpartijen, zoals leden van de AMS-IX, colocaties en andere spelers, de diensten van AMS-IX kunnen gaan wederverkopen.

AMS-IX, in de beginjaren '90 opgericht en één van Europa's grootste onafhankelijke uitwisselplaatsen voor internetverkeer, bood haar diensten tot nu toe alleen aan via de vereniging, waarbij alle grote Nederlandse en een groot aantal buitenlandse internet service providers zijn aangesloten. Welke Nederlandse providers 'AMS-IX member'* zijn, wordt overigens al sinds de start van Internetten.nl op deze vergelijkingssite vermeld. (al vinkten sommige kleine providers deze optie wel eens aan, zonder dat ze lid waren...) 

Vanaf nu biedt AMS-IX externe partijen dus de mogelijkheid hun eigen aanbod te versterken door er exchange diensten - de mogelijkheid om internetverkeer uit te wisselen over het AMS-IX platform, het zogenaamde "peering" , van AMS-IX aan toe te voegen. De opzet is de poorten voor het uitwisselen van IP-verkeer nog doeltreffender te benutten.

Partners kunnen het volledige AMS-IX aanbod bereikbaar maken voor hun klanten. Middels een eigen poort op de AMS-IX infrastructuur kunnen aangesloten klanten vervolgens alle vormen van uitwisseling realiseren, binnen publieke en gesloten omgevingen en ongeacht het soort dataverkeer. AMS-IX gaat het partnernetwerk intensief ondersteunen op technisch vlak, maar ook op het gebied van marketing en sales. Inmiddels hebben al diverse partijen serieuze belangstelling getoond om deel te nemen aan het programma.

"Het internetverkeer maakt nog steeds een aanzienlijke groei door en de markt is voortdurend op zoek naar het meest efficiënte gebruik van webverbindingen", aldus Job Witteman, Algemeen Directeur Amsterdam Internet Exchange. "Het uitwisselen van traffic over ons platform wordt nog aantrekkelijker naarmate er meer partijen aangesloten zijn. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat partners een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verder ontwikkelen van het peering platform en dat onze diensten bovendien een waardevolle aanvulling vormen op hun eigen productportfolio."

TeleCity is een van de eerste partijen die met AMS-IX samenwerkt als reseller-partner.  "Wij zijn van mening dat deze toevoeging aan het TeleCity portfolio voor onze nieuwe klanten zeer aantrekkelijk is," zegt Alexandra Schless, Country Manager TeleCity. "AMS-IX is zich als aanbieder van exchange diensten sterk aan het ontwikkelen en we zijn verheugd dat ons als reseller-partner de mogelijkheid wordt geboden om in deze ontwikkeling direct mee te gaan."

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie