Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ANP dreigt nieuwsvoorziening Nu.nl testaken

Leestijd: 2 minuten

De grootste nieuwssite van Nederland, NU.nl, wordt bedreigd in haar voortbestaan. De belangrijkste leverancier van het nieuws, ANP, dreigt met onmiddellijke ingang de nieuwsleverantie te stoppen, omdat NU.nl een banner aanbiedt met koppelingen naar artikelen op de website.

NU.nl, onderdeel van ilse media, met gemiddeld een miljoen pageviews per dag die door 200.000 bezoekers worden bekeken, bestrijdt de rechtmatigheid van deze eis en heeft het ANP laten dagvaarden in kort geding.

"Al sinds de oprichting van NU.nl biedt de site een
banner aan, waarmee andere sites de koppen van de NU.nl laten zien", aldus Bert Wiggers, uitgever van NU.nl: "Een klik op zo'n kop leidt rechtstreeks naar het artikel op NU.nl. De normaalste zaak van de wereld en meer dan ééns in de rechtszaal legaal bevonden." Volgens Wiggers vormt deze banner één van de pijlers onder het succes van NU.nl: "We willen juist graag dat veel mensen naar ons linken, maar we zouden dat van het ANP moeten tegengaan. Een onbegrijpelijke zaak."

Nu.nl vindt het merkwaardig dat het ANP deze manier van adverteren wél toestaat aan andere, vaak grotere bedrijven. Onder andere aan een bedrijf waarin ANP een meerderheidsbelang heeft. Wiggers: "Ik begrijp goed dat anderen deze methode van NU.nl hebben overgenomen. Dat vind ik zelfs een eer. Maar het is toch belachelijk dat wij er nu mee zouden moeten ophouden? Het hele internet is gebaseerd op links."

Het kort geding dient op woensdag 30 oktober te Den Haag.

Ilse media BV, bekend van Ilse.nl, heeft meer dan 130 miljoen paginabezoeken per maand en is daarmee naar eigen zeggen de grootste internetuitgever van Nederland. Daarnaast is ilse media uitgever van Nederlands meest populaire internetportal Startpagina.nl, de gratis e-mailsite dolfijn.nl, en het populaire chat.nl. Met haar activiteiten bereikt ilse media meer dan 60 procent van alle Nederlandse internetgebruikers.

Geactualiseerd: vrijdag 26 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.