Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

AOL stopt met Netscape

Leestijd: 1 minuut

America Online (AOL) ondersteunt nog tot februari 2008 Netscape Navigator. Daarna wordt de ontwikkeling van de browser gestopt. AOL raadt gebruikers aan over te stappen op Firefox.

Het bedrijf kocht in 1999 Netscape en ontwikkelde de browser verder. AOL wil zich nu positioneren als een bedrijf dat advertenties verkoopt bij webdiensten. De ontwikkeling van een goede browser kost dan teveel tijd en geld.

De eerste versie van Netscape Navigator verscheen in 1994. De browser had op het hoogtepunt een marktaandeel van 90 procent. Vanaf 1995 leverde Microsoft standaard Internet Explorer mee, waardoor het marktaandeel van Netscape snel kleiner werd.

AOL, ooit 's werelds grootste internetaanbieder, zette in oktober een vijfde van zijn personeel op straat, ongeveer 2000 mensen, na teleurstellende advertentie-opbrengsten. Een jaar geleden startte AOL nog een Nederlandse webportal met ondermeer onbeperkte foto- en video-opslag, instant messaging, gratis e-mail en nieuws, waarmee de aanbieder zijn advertentiebereik in Europa wil vergroten. 

In Nederland valt provider Compuserve onder AOL.

Bron: Computable

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.