Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

@Home in 2005 100% geschikt voor internet

Leestijd: 2 minuten

Essent Kabelcom, moederbedrijf van internetprovider @Home, gaat meer investeren in het kabelnetwerk. Dit heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. Het zal ertoe leiden  dat het netwerk medio 2005 voor 100% geschikt gemaakt is voor kabelinternet.

Ruim 287 duizend nieuwe huishoudens kunnen dan beschikken over @Home, de breedband kabelinternetdienst van Essent en TV Home (het digitale televisie- en radiopakket).

De reden dat Essent meer gaat investeren is, naar eigen zeggen, het feit dat door de sterk toegenomen belangstelling voor breedbandinternetproducten, de opbrengst per aansluiting aanzienlijk is verbeterd. Ook zouden de kapitaalslasten zijn gedaald door betere technologie en lagere materiaalkosten. Momenteel is bijna 80% procent van de 1,8 miljoen huishoudens in het Essent-gebied geschikt gemaakt voor kabelinternet. Dit zal het komende  jaar dus doorgroeien naar 100%. 

Dat de vraag naar kabelinternet groot is, blijkt wel uit de immense stijging in het aantal huishoudens dat kiest voor internetten via de kabel, zo zegt het bedrijf in haar persbericht. @Home heeft de afgelopen week haar 320 duizendste klant mogen verwelkomen en is marktleider op het gebied van internet in haar verzorgingsgebied.

Essent Kabelcom is een belangrijke speler in de Nederlandse kabelbranche. Het bedrijf is actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv en internet, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Het bedrijf heeft een dagelijks bereik van zo’n 5 miljoen mensen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland via 1,8 miljoen kabelaansluitingen. Essent Kabelcom is wat betreft omvang na UPC de tweede kabelmaatschappij in Nederland en heeft naast het analoge radio- en televisiepakket, diensten op het gebied van internet (@Home), digitale televisie (TV Home) en telefonie.

Wie in het verzorgingsgebied van Essent woont waar het netwerk nu al geschikt is voor kabelinternet, kan zich hier gratis online aanmelden en kan internetten via de kabel met @Home nu een maand lang gratis en vrijblijvend proberen.  

Geactualiseerd: woensdag 28 april 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie