Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

@Home onderzoekt supersnel breedbandinternet

Leestijd: 2 minuten

Essent Kabelcom, het moederbedrijf van @HOME, start een onderzoek naar de mogelijkheden om de snelheid van breedbandinternet drastisch op te voeren. In eerste instantie vijf keer zo snel om later uit te groeien naar nog veel hogere snelheden.

De tweede kabelmaatschappij van Nederland heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Finse bedrijf Teleste. Dit maakte Essentkabelcom directeur Bernard Dijkhuizen vorige week bekend op het derde Essentkabelcomgres in het Gelderse Lent.

Technici van beide bedrijven staan aan de wieg van de nieuwe techniek die ethernet via de kabel heet. Dit is een techniek waarmee via het coax kabelnetwerk snelheden van meer dan 10mb per seconde, later 50 mb per seconde en uiteindelijk 100mb per seconde kunnen worden gehaald. Zowel in download- als in uploadsnelheid. Ter vergelijking: de huidige @HOME-breedbandsnelheden liggen rond 2 mb per seconde.

Volgens Essent is het grote voordeel van de nieuwe techniek dat modems overbodig worden. De computer kan rechtstreeks worden aangesloten op de wandcontactdoos van de kabel. Ook zou deze breedbandtechnologie goedkoper zijn dan de aanleg van een totaal nieuw glasvezelnetwerk.

Essent Kabelcom zal begin volgend jaar starten met de introductie van deze superbreedbandverbinding. Na een grootschalige proef zal een evaluatie plaatsvinden waarna duidelijk wordt op welke wijze ethernet via de kabel in het Essent Kabelcomgebied wordt geïmplementeerd.

Essent kabelcom is met 1,7 miljoen aansluitingen na UPC de tweede kabelmaatschappij van Nederland. Het verzorgingsgebied strekt zich uit van Sneek en Groningen tot Maastricht en Bergen op Zoom.

Geactualiseerd: maandag 8 september 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.