Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

@Home verhoogt snelheid naar 20 Mbps

Leestijd: 2 minuten

@Home verhoogt  op 19 november de downloadsnelheid van zijn duurste 'Internet 15000'-abonnement naar 20 Mbps. De uploadsnelheid wordt ook omhoog geschroefd van 1,5 Mbps naar 2 Mbps, terwijl de maandprijs van het abonnement met 69,95 euro hetzelfde blijft. Telefonie Basisbellen krijgt u er gratis bij.

@Home, Casema en Multikabel
Nadat het kabelbedrijf afgelopen zomer de prijzen van zijn internetabonnementen gelijktrok met fusiepartners Casema en Multikabel, verhoogt de provider nu de snelheid van het duurste abonnement. De  snelheden van de drie goedkopere abonnementen Internet Soms, Internet Regelmatig en Internet Intensief 8000 werden in juli al verhoogd. Tegenover Tweakers.net stelt @Home-woordvoerder Bart Ledegang een 'verrassing' in het vooruitzicht: 'Indien wij onze geplande fusie in het voorjaar kunnen afronden, is een verdere snelheidsverhoging niet onwaarschijnlijk.' Of Casema de snelheid van Mega verhoogt, is nog niet bekend.

Nieuwsgroepen en Telefonie gratis
Met een prijs van 70 euro per maand (€ 69,95) is het nu nog zogeheten 'Internet Intensief 15000'-abonnement tien euro duurder dan het vergelijkbare Internet Extreme-abonnement van concurrent UPC. Volgens Ledegang biedt @Home echter meerwaarde door het gratis meeleveren van een telefonie-abonnement en het aanbieden van toegang tot een nieuwsserver*. Dit laatste is niet helemaal waar, want hoewel er veel kritiek is op de nieuwsservers van UPC wegens overbelasting door 'oneigenlijk gebruik' zoals het downloaden van films, biedt UPC wel toegang.

Niet competitief
Hoewel het vergelijkbare ADSL Fast van XS4ALL vijf euro per maand duurder is, hanteren kabelaars voor deze snelheden geen competitieve  tarieven.  De TOP 5 op Internetten.nl laat minimaal vijf ADSL aanbieders zien met aanzienlijk lagere maandprijzen. Zo leveren Abel Telecom en Compuserve voor € 14,95 een 20 Mbps verbinding en Orange en Telfort voor € 19,95. Ook Concepts ICT en nieuwkomer Alice zijn meer dan de helft voordeliger.

Verdere snelheidsverhogingen
@Home zou op zijn kabelnetwerk in de toekomst nog voldoende bandbreedte hebben voor het doorvoeren van verdere snelheidsverhogingen.Tweakers.net schrijft: 'Met de EuroDocsis-techniek kunnen de snelheden met de 2.0-standaard minimaal verdubbeld worden. Daarnaast experimenteert de provider in het Brabantse Boxmeer met de 'Ethernet To The Home'-techniek, waarbij @Home downstream 40Mbps aanbiedt. De maximumsnelheid van een Etth-netwerk zou op 100Mbps liggen, maar onduidelijk is nog of deze techniek in de nabije toekomst gebruikt zal gaan worden. Concurrent UPC en producent van netwerkapparatuur Cisco experimenteren ondertussen met EuroDocsis 3.0-verbindingen. De snelheidsmeter sloeg onlangs bij veldproeven uit tot 120 Mbps.'

Klik hier voor de beschikbaarheid en een proefabonnement van twee maanden van @Home

*Zie: 9-11-2007 Verbeterde nieuwsgroepen bij @Home

Geactualiseerd: woensdag 12 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.