Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bescherm uw computer tegen spyware

Leestijd: 1 minuut

Verschijnen er plotseling pop-ups in beeld? Is de computer merkbaar trager geworden? Is de internet startpagina ineens veranderd? Dan heeft u mogelijk spyware op uw computer. Dat staat in een nieuwe folder van Surf op Safe, een informatieve site van EZ die informeert over het veilig gebruik van internet. Ook biedt Surf op Safe de mogelijkheid om vragen te stellen aan een team van deskundigen.   

Wat is spyware? Hoe kunt u weten of uw computer besmet is met spyware? Surf op Safe legt in de nieuwe folder uit hoe spyware op computers terecht komt, hoe het merkbaar is dat een computer is besmet met spyware en vooral ook hoe spyware voorkomen kan worden.  

Spyware is software die stiekem op computers wordt geïnstalleerd en daarna – ongemerkt - gegevens doorstuurt aan anderen. Dit kunnen gegevens zijn over de bezochte websites, koopgedrag of zoekgedrag op internet. Maar ook bestaat er spyware die bank- en creditcard gegevens achterhaalt en doorverkoopt aan criminelen.


 


 

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie