Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bescherming persoonsgegevens?

Leestijd: 2 minuten

Zoals in het onlangs toegevoegde artikel "domeinnamen" staat vermeld is de Registratiekamer een onderzoek gestart naar het openbaar maken van de gegevens van domeinnaamhouders door de SIDN via de zgn. WHOIS. Op het tweede publieke Domeinnaamdebat dat afgelopen dinsdag 19 juni in Media Plaza te Utrecht gevoerd werd, uitte de Registratiekamer zich nogal kritisch t.o.v. de open vastlegging van privé gegevens.
De nieuwe Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP), die 1 september 2001 in werking zal treden, vereist dat de SIDN beter nagaat met welk doel gegevens worden vastgelegd, aldus een woordvoerder van de Registratiekamer.
Overigens kan iedereen nog tot 25 juni online meedebatteren aan deze tweede ronde door op de 4 thema's commentaar in te dienen op www.domeinnaamdebat.nl.
Doel van het Domeinnaamdebat is o.a. op een interactieve manier breed gedragen oplossingen te ontwikkelen voor domeinnaamgeschillen.
De ICANN (the Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is enkele weken geleden al begonnen met een groot opgezette enquête aangaande het behoud of afschaffing van de openbare WHOIS-database. Ook hier kan iedereen zijn of haar mening geven op Icann.org.
Ook op dinsdag 19 juni heeft -volgens www.webwereld.nl- een aantal softwareleveranciers in Washington aangekondigd mee te zullen doen met het zgn. Truste-programma. Daardoor schijnt de privacybescherming van websurfers wat dichterbij te komen. Wie namelijk aan het programma meedoet, geeft de bezoeker meer inzicht in wat er met de (klant)gegevens gebeurt.

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.