Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Beste provider prijssnelheidstest 2014

1 reactie

Tele2, Online.nl en UPC zijn de categoriewinnaars van de prijssnelheidstest 2014. Voor de Internet pakketten ging de strijd tussen Tele2 en Online.nl. De eerste plek werd net als in 2013 veroverd door Tele2. Provider Online.nl scoorde het beste voor de Internet + Bellen pakketten door vanaf mei tot het einde van het jaar iedere maand als beste uit de bus te komen.

In de Alles-in-1 categorie traden de meeste verschuivingen op. Hier ging de strijd voornamelijk tussen Ziggo en UPC. Vodafone en Fiber wisten beiden ook een maand de eerste plek te bemachtigen.

UPC kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Een jaar geleden behaalde Ziggo nog de titel 'Beste provider voor Alles-in-1 pakketten'.

Prijssnelheid 2014 Internet Internet + bellen Alles-in-1
januari Tele2 CanalDigitaal Ziggo
februari Online.nl CanalDigitaal Ziggo
maart Tele2 Tele2 UPC
april Tele2 Tele2 Ziggo
mei Online.nl Online.nl UPC
juni Tele2 Online.nlZiggo
juli Online.nl Online.nl UPC
augustus Tele2 Online.nl UPC
september Tele2 Online.nl Fiber
oktober Tele2 Online.nl UPC
november Online.nl Online.nl Vodafone
december Online.nl Online.nl UPC

Prijs/snelheid verhouding

Vanaf 2009 publiceert Internetten.nl maandelijks de Prijssnelheidstest, een ranglijst van snelheidsmetingen en prijzen van Internet, bellen & tv abonnementen.

Gekeken wordt naar de snelheid van een internetverbinding in vergelijking met de totale kosten in het eerste jaar. Een hoge score betekent niet dat dit de snelste internetverbinding van Nederland is, maar wel dat je 'het meeste waar' voor je geld krijgt.

Naast de snelheidsmetingen, die dagelijks plaatsvinden, zijn er ook voortdurend tariefwijzigingen. Om deze reden wordt de prijssnelheidsscore maandelijks geüpdate. De actuele scores zijn dus altijd te vinden op Internetten.nl.

Reacties (1)

Geplaatst door: Ed ()

Weet niet hoe jullie tot deze resultaten gekomen zijn! Op ALLE internet snelheid test sites kom ik bij online niet verder dan 2 tot 3 MBit/Sec! terwijl ik wel betaal voor een 30 MBit/Sec abo!

Misschien dat het aan ADSL ligt maar zelfs na maanden van onderzoek (?) door Online en vervangen van het modem (geen verandering) krijg ik als enig antwoord dat ik te ver vd wijkcentrale zit....en dat in 2014-2015.

Ik ben overigens nav jullie test resultaten naar Online overgestapt.....SPIJT DAT IK HEB!

Opmerking van de redactie op 02-03-2015
Bijzonder zuur dat je slechts 2 tot 3 Mbps haalt, terwijl je wel voor 30 Mbps betaalt. We vinden het dan ook erg vervelend dat je op grond van onze testresultaten naar Online.nl bent overgestapt en nu zo'n lage snelheid krijgt. Je vraagt hoe wij tot onze prijssnelheidstestresultaten komen. Wel, wij gaan uit van de door de provider 'opgegeven pakketsnelheid' in relatie tot de prijs en niet van de reële snelheid.

Uit onderzoek van de Consumentenbond eind 2014 blijkt dat er twee providers zijn die niet de reële snelheid communiceren die je op jouw adres krijgt. Noch tijdens het bestelproces, noch in het contract. Laat Online.nl nu een van die twee providers zijn...

De Bond heeft daarom een campagne opgezet met een stappenplan wat je kunt doen als je structureel niet de beloofde snelheid krijgt. Zie http://www.consumentenbond.nl/campagnes/internetsnelheid/stappenplan-internetsnelheid/. Mogelijk kun je daarmee je contract ontbinden.

Op Internetten.nl zijn we momenteel aan het onderzoeken wat de status is van de informatieplicht van providers over de échte snelheid. Binnenkort gaan we daar over berichten.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie