Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Betuwenet levert binnenkort draadloos internet

Leestijd: 2 minuten

Bedrijven en inwoners in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN) kunnen in de nabije toekomst tegen een gunstig tarief gebruik maken van draadloos internet. Overbetuwe en Bemmel zijn de eerste gemeenten die te maken krijgen met deze nieuwe technologie. Daarna volgen het Rijk van Nijmegen en de Liemers.

Vanaf december wordt het systeem op allerlei manieren getest tijdens een proefproject. Begin volgend jaar gaat het nieuwe systeem officieel van start.
Een 'breedbandwerkgroep KAN' buigt zich al geruime tijd over de vraag hoe Internet via breedband voor iedereen in de regio beschikbaar kan komen. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van het KAN, de gemeenten Overbetuwe en Bemmel, Ondernemersvereniging Veron, netwerkaanbieder Xtratyme en provider BetuweNet. Omdat kabelbedrijven niet meer investeren in nieuwe infrastructuur, blijft de beschikbaarheid van breedband Internet in de Betuwe een groot probleem. Als het al beschikbaar komt is dat vooral in de grote en dichtbevolkte woonkernen; bedrijven en particulieren buiten deze woonkernen worden niet aangesloten omdat de investeringen niet opwegen tegen het aantal abonnees. Internetten via de telefoonlijn blijft dan het enige alternatief, volgens de werkgroep.

Om breedband Internet voor iedereen bereikbaar te maken heeft de werkgroep gekozen voor draadloos internet. Draadloos breedband internet kent lage eenmalige investeringskosten en lage vaste maandlasten. Door gebruik te maken van een netwerk van zenders en ontvangers* is de aanleg van een duur kabelnetwerk in de grond overbodig. Hierdoor is deze technologie veel goedkoper in exploitatie dan bij gebruik van een vast kabelnet. Bedrijven, die tot op heden op kostbare huurlijnen of hoge telefoonnota's zijn aangewezen, kunnen kiezen uit een groot aantal zakelijke abonnementsvormen.

De aanleg van het netwerk wordt verzorgd door het bedrijf Xtratyme, dat beschikt over een ruime expertise in de aanleg en het beheer van draadloze netwerken. Provider BetuweNet is aangewezen als aanbieder van de draadloze abonnementsvormen in de Betuwe.

*Voor alle duidelijkheid: Draadloos Internet van BetuweNet gebruikt technieken, waardoor WiFi of 802.11 apparatuur niet wordt ondersteund!


Voor meer informatie zie gadraadloos.nl
Geactualiseerd: vrijdag 15 november 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.