Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Beveiliging draadloos internet

Leestijd: 2 minuten

Draadloos internetten in huis is heel populair. Mensen kunnen met hun laptop in elke ruimte het internet op. Maar als het netwerk niet goed beveiligd is, kunnen personen die kwaad willen wachtwoorden achterhalen en e-mails lezen, aldus de Consumentenbond. Ze roept providers daarom op om hun verantwoordelijkheid te nemen en hun producten met een goede beveiliging af te leveren.

Tele2 voldoet al aan eisen OPTA voor draadloos internet

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat het modem van Tele2 ADSL klanten  als één van de weinige draadloze modems goed beveiligd  is. Dit terwijl tweederde van de concurrenten een niet of niet voldoende beveiligd modem leveren. In een brief heeft de OPTA de verschillende Internet Service Providers (ISP) gewezen op de zorgplicht om abonnees  voor  te  lichten  over het instellen van een beveiligd draadloos internet. Bovendien verwacht OPTA dat ISP's modems vervangen die niet meer adequaat beveiligd kunnen worden. Tele2 geeft aan dat zij voldoen aan de eisen die de OPTA stelt aan de  beveiliging  van  draadloos  internet.

Instructiefilmpje instellen draadloos internet TELE2


Tele2  heeft de Wireless Wizard ontwikkeld om consumenten te helpen bij het eenvoudig instellen en beveiligen van hun draadloze internetverbinding. Dit hulpmiddel  zorgt  ervoor  dat  klanten  in  een paar stappen hun draadloze internetverbinding kunnen  beveiligen  tegen  ongewenste  gebruikers  van buitenaf.  Daarnaast  heeft Tele2 ook een instructiefilmpje voor het instellen van draadloos internet op de website staan.

Geactualiseerd: maandag 16 maart 2009
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.