Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Beveiliging testen op Digibarometer.nl

Leestijd: 2 minuten

Hoe veilig ben ik als MKB'er beschermd tegen hackers tijdens het online zakelijk bankieren? Hoe kan ik vermijden dat zomaar iedereen toegang heeft tot vetrouwelijke informatie op de computer van de zaak? Op deze vragen krijgen MKB-ers vanaf vandaag gratis antwoord via Digibarometer. Op deze website kunnen zij testen of hun bedrijf wel echt veilig, digibewust en bij de tijd is. 

Eén-op-de-vijf bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (MKB) is wel eens het slachtoffer van digitale incidenten zoals virussen of spyware. Van deze bedrijven ondervindt 60% daarvan ook aanzienlijke schade. Om te zorgen dat de MKB-bedrijven zich bewuster zijn van de risico’s is staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken vandaag samen met het bedrijfsleven een campagne gestart om MKB’ers bewuster te maken van de gevaren.

De campagne Digibewust is een samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven en Economische Zaken. Na eerdere voorlichtingscampagnes gericht op onder meer jongeren wordt nu dus extra aandacht besteed aan het MKB.

Op www.digibarometer.nl kunnen MKB-bedrijven zelf testen hoe ze scoren qua beveiliging. Met die score kunnen zij hun voordeel doen en hun bedrijf daadwerkelijk beter beveiligen. Daarnaast wordt alle data die via de website binnenkomt geanalyseerd, zodat bepaalde branches of groepen bedrijven nog gerichter kunnen worden geholpen om zich beter te beveiligen.

Staatssecretaris Heemskerk verricht vandaag samen met ECP-directeur Arie van Bellen de aftrap van de campagne, die tot eind 2007 loopt. 

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie