Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bijna 1,5 miljoen glasvezelaansluitingen eind 2012

Leestijd: 1 minuut

In 2012 is zowel de Nederlandse glasvezelmarkt als geheel, als ook de glasvezeldekking gegroeid. Zo hadden in 2012 al 1,45 miljoen huishoudens een glasvezelaansluiting in huis en maakten 483.000 hier daadwerkelijk gebruik van. Dit blijkt uit Telecompaper’s jaarlijkse FTTH rapport.

Glasvezel steeds populairder

Volgens Telecompaper is de ratio tussen de aanwezige glasvezelaansluitingen in huishoudens en de hoeveelheid huishoudens die hier gebruik van maakt toegenomen van 30 tot 33% afgelopen jaar.

Toekomst

Het rapport van Telecompaper blikt vooruit tot 2017. Naar verwachting zullen er dan 3,47 miljoen huishoudens zijn met een aansluiting voor glasvezel in hun huis.

Landelijke dekking

Het rapport gaat ook in op de glasvezeluitrol per provincie. Hieruit blijkt dat Flevoland en Overijssel aan kop staan. In Zeeland is de minste activiteit wat betreft de uitrol van het landelijke glasvezelnetwerk. De grootste speler op de landelijke glasvezelmarkt is Reggefiber, een bedrijf dat deels in handen is van KPN. Het van origine Twentse bedrijf heeft 89% van de markt in handen.

Geactualiseerd: donderdag 20 juni 2013
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie