Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bijna 6 miljoen digitale tv gebruikers

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Het aantal gebruikers van digitale tv in Nederland is in het derde kwartaal met 4,2 procent gegroeid tot 5,97 miljoen. Dat meldt onderzoeksbureau Telecompaper. Het aandeel van digitale tv op de totale televisiemarkt kwam daarmee uit op 75 procent.

Kabel meeste marktaandeel
Ziggo zag zijn marktaandeel licht toenemen en is de grootste aanbieder van digitale televisie.Daarna komen KPN, UPC en CanalDigitaal. De meeste mensen ontvangen digitale tv via de kabel: bijna 57 procent. TV via de ether en satelliet waren tweede en derde, beide verloren marktaandeel. IPTV (via internetverbindingen) en tv via glasvezelverbindingen (FttH) zijn licht gegroeid, maar blijven vier en vijf.

Alles-in-1
Telecompaper verwacht dat het aantal digitale televisie-aansluitingen dit jaar met ongeveer 13 procent toeneemt tot 6,1 miljoen, na een groei van 15 procent vorig jaar. Volgens het onderzoeksbureau wordt de groei veroorzaakt doordat er steeds meer providers alles-in-1 pakketten aanbieden. 'Vodafone (via glasvezel) is een voorbeeld.'

Tweede scherm
Als tweede factor voor de groei wordt de lancering van tv-producten voor andere schermen genoemd  zoals pc, laptop, smartphone en tablet. KPN biedt sinds september zo’n dienst onder de naam Interactieve TV Online, wat je gratis krijgt bij Alles-in-één.  En 'zowel UPC als Ziggo zullen waarschijnlijk hun apps voor iPhone en iPad uitbreiden.'
 

Geactualiseerd: woensdag 12 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.