Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bijna helft internetabonnementen sneller dan 10 Mbps

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Bijna de helft van de ruim 6 miljoen breedbandabonnementen hebben een snelheid tussen de 10 en 30 Mbps. Hiervan gaat  1,6 miljoen via ADSL en 1,2 miljoen via de kabel. Dat blijkt uit de laatste kwartaalmonitor van toezichthouder OPTA.

Het totale aantal breedbandaansluitingen is met 54.000 toegenomen. Daarvan zijn er 3,6 miljoen over ADSL, een daling met 3000 in drie maanden. Het aantal over kabel groeide met 47.000 tot 2,5 miljoen. Glasvezel kreeg er 10.000 aansluitingen bij en heeft nu 167.000. Het aantal met glasvezel tot aan de huisdeur (FttH) was halverwege vorig jaar 444.000, een groei van 60.000 in zes maanden. Het is in twee jaar tijd gegroeid met zo'n 30 procent, zo blijkt uit gegevens van de 16 aanbieders zelf.  

KPN grootste marktaandeel
KPN heeft nog steeds het grootste marktaandeel voor breedband, gevolgd door Ziggo en UPC.
Qua snelheid vormen de abonnementen tussen 10 en 30 Mbps de grootste groep met 47 procent, terwijl  ruim 35 procent tussen 2 en 10 Mbps zit, verdeeld tussen 1,3 miljoen over ADSL en 877.000 over kabel. De aansluitingen boven de 30 Mbps zijn vooral kabel.

Vergelijk breedband op Internetten.nl

Geactualiseerd: maandag 24 januari 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.