Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

BIPT breekt ADSL markt open

Leestijd: 1 minuut

Het BIPT, de Belgische toezichthouder van telecom, breekt de markt open voor ADSL in België. Een nieuwe regelgeving maakt het volgens het BIPT een stuk aantrekkelijker voor alternatieve operatoren om ADSL aan te bieden. Het BIPT past binnenkort de ontbundelingsregels aan. 'Daardoor kunnen de alternatieve aanbieders het beheer van een ADSL-lijn overnemen van Belgacom, de marktleider op de ADSL-markt. Tegenover die inspanning staan beduidend interessantere voorwaarden. Zo kunnen de installatiekosten voor een lijn nu worden gespreid over meerdere jaren', zegt Eric van Heesvelde, de topman van het BIPT in De Financieel-Economische Tijd. Alle telecom- en internetbedrijven komen voor het nieuwe aanbod in aanmerking.

Belgacom-concurrent NETnet, die KPN Belgium overnam en ook Planet Internet België gaat inlijven, is enthousiast. 'We gaan hiermee, normaal vanaf maart, in heel het land DSL aanbieden. Over die DSL-lijnen kunnen we ook telefonie sturen zodat de klanten helemaal kunnen overstappen van Belgacom', zegt NETnet-baas Tjeerd X. van Sitteren.

bron: De Financieel-Economische Tijd

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.