Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Breedband via glasvezel bereikt mijlpaal

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Breedband via glasvezel heeft eind maart een mijlpaal bereikt van één miljoen abonnees. Dat meldde marktonderzoeker Telecompaper.

Ook lichte groei kabelbreedband

Kabelbreedband groeide ook licht in het eerste kwartaal en bleef met iets meer dan 3,3 miljoen aansluitingen de meest populaire breedbandtechnologie in Nederland. Glasvezel groeide naar bijna 14 procent, terwijl DSL 0,3 procentpunten groeide - om te eindigen met een marktaandeel van iets meer dan 40 procent.

7,2 miljoen breedbandaansluitingen

Eind maart telde Nederland bijna 7,2 miljoen breedbandaansluitingen. Ziggo, de grootste kabelaanbieder van Nederland, zag het aantal aansluitingen afgelopen kwartaal met 8000 toenemen en kwam uit op iets meer dan 3,1 miljoen breedbandabonnees. Daarmee was Ziggo eind maart goed voor 43,2 procent van de markt, een fractie minder dan drie maanden eerder.

Nummer twee KPN, inclusief Telfort, XS4ALL en Edutel, schreef 22.000 nieuwe klanten bij. Het marktaandeel van KPN bleef daarmee stabiel op 40,8 procent.

Breedbandmarkt blijft groeien

Ondanks de steeds groter wordende verzadiging -  92,8 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een breedbandverbinding -  zal de breedbandmarkt naar verwachting in 2016 groeien met 2,5 procent, voorspelt Telecompaper. Voor de periode 2016-2020 voorspelt de onderzoeker een gemiddelde groei per jaar van 1,9 procent.

Geactualiseerd: maandag 6 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.