Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Breedband via glasvezel bereikt mijlpaal

door Jeanet Woldring

Breedband via glasvezel heeft eind maart een mijlpaal bereikt van één miljoen abonnees. Dat meldde marktonderzoeker Telecompaper.

Ook lichte groei kabelbreedband

Kabelbreedband groeide ook licht in het eerste kwartaal en bleef met iets meer dan 3,3 miljoen aansluitingen de meest populaire breedbandtechnologie in Nederland. Glasvezel groeide naar bijna 14 procent, terwijl DSL 0,3 procentpunten groeide - om te eindigen met een marktaandeel van iets meer dan 40 procent.

7,2 miljoen breedbandaansluitingen

Eind maart telde Nederland bijna 7,2 miljoen breedbandaansluitingen. Ziggo, de grootste kabelaanbieder van Nederland, zag het aantal aansluitingen afgelopen kwartaal met 8000 toenemen en kwam uit op iets meer dan 3,1 miljoen breedbandabonnees. Daarmee was Ziggo eind maart goed voor 43,2 procent van de markt, een fractie minder dan drie maanden eerder.

Nummer twee KPN, inclusief Telfort, XS4ALL en Edutel, schreef 22.000 nieuwe klanten bij. Het marktaandeel van KPN bleef daarmee stabiel op 40,8 procent.

Breedbandmarkt blijft groeien

Ondanks de steeds groter wordende verzadiging -  92,8 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een breedbandverbinding -  zal de breedbandmarkt naar verwachting in 2016 groeien met 2,5 procent, voorspelt Telecompaper. Voor de periode 2016-2020 voorspelt de onderzoeker een gemiddelde groei per jaar van 1,9 procent.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie