Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Breedband via koper daalt, via kabel stijgt

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Het totaal aantal breedbandabonnementen komt in het tweede kwartaal op 6,6 miljoen. De groei is wel afgezwakt naar 28 duizend nieuwe abonnementen. Het aantal DSL-aansluitingen daalt met 30 duizend naar 3,3 miljoen, terwijl het aantal kabelaansluitingen met 46 duizend gestegen is naar 2,9 miljoen. Dat blijkt uit marktcijfers over het tweede kwartaal van OPTA.

300 duizend glasvezel klanten
Aan het eind van het tweede kwartaal zijn er meer dan 300 duizend huishoudens en bedrijven die via glasvezel internetten. Daarnaast zijn sinds het tweede kwartaal meer dan 1 miljoen huishoudens in staat een glasvezelabonnement af te nemen. Met een groei van twaalfduizend abonnementen is de groei in glasvezelabonnementen lager dan in voorgaande kwartalen.

Gemiddelde snelheid steeds hoger
Naast de verschuiving van DSL-abonnementen naar kabel en glasvezel, wordt de gemiddelde snelheid van de afgenomen abonnementen steeds hoger. In het tweede kwartaal is 65 procent van de kabel- en DSL-abonnementen sneller dan 10 Mbps en 25 procent is zelfs sneller dan 30 Mbps. Ondanks de veranderingen in afname qua infrastructuur en snelheden blijven de verhoudingen in marktaandelen tussen partijen ongewijzigd.

Vergelijk breedband op Internetten.nl

Geactualiseerd: dinsdag 13 november 2012

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.