Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Breedbandtarieven blijven dalen

Leestijd: 2 minuten

De West Europese breedbandtarieven voor de particuliere markt zijn in het eerste en tweede kwartaal van 2007 blijven dalen. Dat blijkt uit Telecompaper's kwartaalonderzoek over de breedbandtarieven in West Europa.

De tarieven daalden met gemiddeld 3,1 procent naar € 32,79, waarbij Zwitserland, België en Denemarken aan kop staan met ruim 10 procent aan tariefsverlagingen. Consumenten in Zwitserland zagen het gemiddelde maandtarief zelfs met 21,9 procent dalen naar CHF 55,40 (€ 36,40), in vergelijking met het eind van 2006.

In Ierland stegen de gemiddelde breedbandtarieven echter met 35,5 procent vanwege prijsverhogingen en kleinere portfolio's, en in het Verenigd Koninkrijk stegen de tarieven met 7,9 procent. Nederland staat achtste met een gemiddelde prijs van € 29,56, 1,3 procent lager dan aan het einde van 2006.

Wie de TOP 5 goedkoopste breedbandpakketten op Internetten.nl bekijkt, merkt op dat de Nederlandse consument aanmerkelijk goedkoper uit kan zijn dan de genoemde maandprijs van Telecompaper. Er is op dit moment -op de kop af- keuze uit tien pakketten voor tien euro of minder, waarbij Speedlinq de scherpste aanbieding heeft met 2 Mb MEGA DEAL voor € 4,95. Ook degene die wat sneller wil internetten, kan voor  een koopje terecht. Neem Tele2 ADSL Plus bijvoorbeeld: € 8,95 voor een snelheid tot 10 Mb! En de super snelheidfanaten zitten voor een dubbeltje op de eerste rang bij Abel Telecom Max 20 Mb voor € 14,95 per maand.

Opgemerkt moet worden dat dit actieprijzen zijn, die doorgaans het tweede jaar flink verhoogd worden. Maar de slimme consument die kijkt en vergelijkt, kan dan immers weer overstappen naar een gunstiger aanbieder... Lees hier hoe eenvoudig het overstappen gaat en profiteer opnieuw van alle acties.

Bestel veilig, simpel en snel een ADSL- of kabelverbinding op Internetten.nl

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.