Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Caiway voegt nieuwe zenderpakketten en HBO toe

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Caiway wijzigt per 1 mei het zenderaanbod en de pakketstructuur. Het Basis televisiepakket wordt uitgebreid met meer dan 70 zenders en 29 HD-zenders. Verder worden er drie nieuwe aanvullende TV-pakketten toegevoegd wat ook invloed heeft op bestaande klanten. En daarbij voegt Caiway -als laatste tv-provider van Nederland- ook betaalzender HBO aan het zenderaanbod toe. 

Vanaf 1 mei komen er naast het instappakket Basic TV drie nieuwe pakketten bij: Plus TV, Extra TV en More TV. De bestaande Enjoy, Delight, Complete en Experience pakketten zullen worden omgezet naar deze nieuwe pakketten. Caiway heeft haar klanten via een brief geïnformeerd over de veranderingen. 

HBO
Nieuw in het aanbod is HBO, waarmee voor een maandprijs van 15 euro gekeken kan worden naar drie HBO-kanalen. Het hoofdkanaal HBO wordt hierbij aangeboden in HD-kwaliteit. HBO GO en On Demand zijn (nog) niet beschikbaar.

Nieuwe zenders
De nieuwe pakketstructuur zorgt ervoor dat Caiway naast HBO meer nieuwe zenders gaat aanbieden. Basic TV wordt uitgebreid naar 71 TV-zenders, waarvan 29 zenders in Full HD. De maandprijs van het Basic TV pakket kost het eerste jaar € 8,95, daarna € 19,20 per maand. Het aanbod is wel aangevuld met regionale en publieke tv-kanalen. Ook de Nederlandse muziekzenders 538TV en 100% NL worden aan het basispakket toegevoegd.

Buitenlandse zenders en HD-kanalen verdwijnen
Door de nieuwe zenderindeling verdwijnen er ook zenders uit het aanbod. Hierbij gaat het voornamelijk om buitenlandse zenders als Taste, HD pakket, Hindi, Star TV, SET Asia en Penthouse HD. De overgebleven buitenlandse zenders zonder Nederlandse ondertiteling worden ondergebracht in het aanvullende zenderpakket More TV. Ook HD-kanalen gaan verdwijnen. 

Na CanalDigitaal schrapt ook Caiway MTV Live HD. Hetzelfde geldt voor Mezzo Live HD en BravaHDTV, al blijven de SD-varianten wel aanwezig in het zenderaanbod. Wel komt Caiway als eerste aanbieder op de TV-markt met de nieuwe HD-zender 13Th Street HD, welke wordt geleverd bij het basispakket.

Geactualiseerd: woensdag 2 april 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.