Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Caiway voegt nieuwe zenderpakketten en HBO toe

door Jeanet Woldring

Caiway wijzigt per 1 mei het zenderaanbod en de pakketstructuur. Het Basis televisiepakket wordt uitgebreid met meer dan 70 zenders en 29 HD-zenders. Verder worden er drie nieuwe aanvullende TV-pakketten toegevoegd wat ook invloed heeft op bestaande klanten. En daarbij voegt Caiway -als laatste tv-provider van Nederland- ook betaalzender HBO aan het zenderaanbod toe. 

Vanaf 1 mei komen er naast het instappakket Basic TV drie nieuwe pakketten bij: Plus TV, Extra TV en More TV. De bestaande Enjoy, Delight, Complete en Experience pakketten zullen worden omgezet naar deze nieuwe pakketten. Caiway heeft haar klanten via een brief geïnformeerd over de veranderingen. 

HBO
Nieuw in het aanbod is HBO, waarmee voor een maandprijs van 15 euro gekeken kan worden naar drie HBO-kanalen. Het hoofdkanaal HBO wordt hierbij aangeboden in HD-kwaliteit. HBO GO en On Demand zijn (nog) niet beschikbaar.

Nieuwe zenders
De nieuwe pakketstructuur zorgt ervoor dat Caiway naast HBO meer nieuwe zenders gaat aanbieden. Basic TV wordt uitgebreid naar 71 TV-zenders, waarvan 29 zenders in Full HD. De maandprijs van het Basic TV pakket kost het eerste jaar € 8,95, daarna € 19,20 per maand. Het aanbod is wel aangevuld met regionale en publieke tv-kanalen. Ook de Nederlandse muziekzenders 538TV en 100% NL worden aan het basispakket toegevoegd.

Buitenlandse zenders en HD-kanalen verdwijnen
Door de nieuwe zenderindeling verdwijnen er ook zenders uit het aanbod. Hierbij gaat het voornamelijk om buitenlandse zenders als Taste, HD pakket, Hindi, Star TV, SET Asia en Penthouse HD. De overgebleven buitenlandse zenders zonder Nederlandse ondertiteling worden ondergebracht in het aanvullende zenderpakket More TV. Ook HD-kanalen gaan verdwijnen. 

Na CanalDigitaal schrapt ook Caiway MTV Live HD. Hetzelfde geldt voor Mezzo Live HD en BravaHDTV, al blijven de SD-varianten wel aanwezig in het zenderaanbod. Wel komt Caiway als eerste aanbieder op de TV-markt met de nieuwe HD-zender 13Th Street HD, welke wordt geleverd bij het basispakket.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie