Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Cambrium sluit klanten Telebyte af

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Tot grote ontzetting heeft de directie van Telebyte, een 50 procent dochter van Cambrium International, moeten constateren dat haar eigen aandeelhouder eenzijdig heeft besloten de service verlening aan de klanten van Telebyte op te zeggen. Dat staat op de website van de ADSL provider uit Almere.

Nadat eerder in de maand januari, naar aanleiding van een onderling geschil, gedreigd was met een dergelijke maatregel, heeft de directie van Telebyte gemeend, in het belang van al haar relaties een kortgeding aan te spannen om deze maatregel te voorkomen. Dit kortgeding zal vrijdag 6 februari a.s plaatsvinden.

ConsuWijzer heeft al veel vragen ontvangen van klanten van Telebyte. Het informatieloket van de Nederlandse overheid adviseert het volgende:

Heeft u een contract met Telebyte? En ontvangt u nu geen diensten meer? Dan kunt u een aangetekende brief sturen aan Telebyte. Schrijf dat u binnen een redelijke termijn - bijvoorbeeld twee weken - de diensten weer wilt gebruiken. Geef daarbij aan dat u de overeenkomst ontbindt, als Telebyte niet binnen deze termijn levert. U kunt ervoor kiezen om in de brief ook te schrijven dat u niet meer wilt betalen voor de diensten. Dat kan zo lang als u de diensten niet heeft gekregen.

De ADSL en Voip pakketten van Telebyte waren ook te vergelijken op www.internetten.nl, maar zijn vorig zomer offline gezet. Mogelijk neemt EDPnet de provider over, aldusTweakersnet.

UPDATE 5-2-2009: I.v.m. het feit dat Telebyte gaat samenwerken met EDPnet heeft Consuwijzer het bericht geactualiseerd. Telebyte klanten zouden desgewenst ook een nieuw contract kunnen afsluiten met EDPnet. 

Geactualiseerd: woensdag 4 februari 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie