Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

CanalDigitaal en Quicknet met Satelliet Internet

Leestijd: 2 minuten

CanalDigitaal en QuickNet starten deze maand met Satelliet Internet. Dit voor de groep mensen die op dit moment nog verstoken zijn van breedband internet, omdat ze niet zijn aangesloten op de kabel of omdat de afstand tot de telefooncentrale te groot is voor ADSL.

Zo'n 150.000 Nederlandse huishoudens wonen in buitengebieden, de zogenaamde ‘witte gebieden’, waar internet via de satelliet een optie is voor toegang tot een snellere internetverbinding.

Satelliet Internet werkt via de satellietschotel. Er wordt een nieuwe schotel geïnstalleerd met twee ontvangers: één voor het tv-signaal en één voor het internetverkeer. Men kan dus gewoon tegelijkertijd internetten en tv kijken. Satelliet Internet biedt een downloadsnelheid die circa 10x sneller is dan een inbelverbinding via de telefoonlijn.

Het internetaanbod van CanalDigitaal en QuickNet is gebaseerd op een oplossing, waarbij de satelliet wordt gebruikt voor het downloaden en een mobiele telefoon (GPRS) of een vaste-telefoonlijn voor het uploaden.

Satelliet Internet komt beschikbaar in twee pakketten: Satelliet down/GPRS up (€ 59,- per maand) en Satelliet down/inbellen up (€ 45,- per maand). Beide pakketten bestaan uit 3 mailboxen en een homepageruimte van 50 MB, een satellietschotel en een satellietmodem. De installatiekosten bedragen zo'n honderdvijftig euro.

De proef wordt in februari 2006 gestart met circa 100 klanten van CanalDigitaal. QuickNet verwacht dat enkele maanden daarna Satelliet Internet voor alle klanten van CanalDigitaal beschikbaar is.

QuickNet is de internetaanbieder van Multikabel en biedt sinds 2003 in nagenoeg heel Nederland ADSL-internet aan. Het bedrijf bedient thans ruim 140.000 abonnees met snelle internetverbindingen.
 
CANAL DIGITAAL is de grootste aanbieder van digitale TV in Nederland met meer dan 600.000 abonnees. Via de ASTRA-satelliet kunnen meer dan 170 TV- en radiozenders digitaal worden ontvangen.

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie