Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Casema biedt films aan voor PC

Leestijd: 2 minuten

Abonnees van Casema kunnen nu via hun PC films en documentaires bestellen en bekijken. Het kabelbedrijf 'opende' vorige week haar digitale videotheek de Film Portal voor het publiek. Deze stap past in Casema’s strategie om elke soort video en audio op elk moment en op elk beeldscherm in huis beschikbaar te stellen.

Eerder introduceerde Casema als eerste in Nederland live televisie op de PC via haar Televisie Portal. Deze portal, die tot nu toe nog niet erg bekend is, biedt TV kijken op de PC en is alleen voor Casema klanten beschikbaar. Specifieke onderdelen breedband televisie en tv-programma gemist zijn voorlopig alleen gratis toegankelijk voor Casema Maxi en Mega klanten, evenals de Wanadoo Cable Premium en Power klanten. 

De Film Portal is een nieuwe digitale videotheek van Casema, waar iedereen met een breedbandaansluiting films kan opvragen en direct kan bekijken. Op dit moment zijn zo’n 350 titels beschikbaar. Eind februari stelt Casema een groot aantal nieuwe topfilms (blockbusters) beschikbaar en maandelijks voegt het bedrijf nieuwe films toe. De films zijn beschikbaar voor iedereen in Nederland met een breedbandaansluiting.  De prijs voor een film bedraagt minimaal twee euro en maximaal vijf euro. Casema internetklanten krijgen de eerste film gratis.

Hoe werkt het?
De gebruiker kan heel eenvoudig gratis een trailer van een film bekijken en vervolgens de film bestellen. Er zijn momenteel twee snelheden beschikbaar; 600Kbps en 1Mbps. Beide snelheden leveren een kwaliteit die die van televisie benadert. De films zijn direct opvraagbaar en worden uitgespeeld onmiddellijk na betaling. De klant krijgt een licentie om de film 48 uur lang op zijn PC te bekijken en kan zelf bepalen welke betaalmethode hij of zij wenst; via sms of creditcard of via internetbankieren.

De Film Portal is tot stand gekomen in samenwerking met het Utrechtse OD Media, die de complete oplossing voor de virtuele videotheek heeft geleverd. Casema bedient via de kabel 1,3 miljoen huishoudens en heeft 270.000 breedbandinternet-aansluitingen.

Geactualiseerd: dinsdag 8 februari 2005
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie