Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Casema en Wanadoo cable met 'glasvezel-snelheid'

Leestijd: 2 minuten

De kabelinternetabonnees van Casema en Wanadoo gaan er  fors op vooruit qua snelheid. Nauwelijks een half jaar na de vorige snelheidsverhoging  gaat de downloadsnelheid met maximaal 60% omhoog en de upload snelheid met maximaal 100%, afhankelijk van het abonnement. 

De twee heavy user-producten – Casema Kabelbreed Mega en Wanadoo Cable Power krijgen zelfs een download snelheid van 10 Mb! Daarmee is Casema de eerste die met een consumentenproduct de 10 Mb-grens doorbreekt. De verhoging van de bandbreedte wordt gefaseerd uitgevoerd. Uiterlijk 31 maart hebben alle abonnees de nieuwe snelheden.

“Eind juni hebben wij aangekondigd dat ‘marktconform’ voor ons niet meer voldoende was en dat wij trendsetter op het gebied van internet wilden worden,” zegt Mike Dreisch, directeur consumentenmarkt van Casema. “Deze snelheidsverhoging toont aan dat wij hard op weg zijn om inderdaad een trendsetter te worden. Voorlopig kunnen wij wat betreft de snelheid nog vooruit tot 70Mb. De adsl-providers moeten nog maar zien of ze dat kunnen.” Hij vervolgt: “Maar niet alleen op het gebied van bandbreedte maar bijvoorbeeld ook op het gebied van ondersteuning, de beschikbaarheid en download capaciteit van nieuwsgroepen en innovatie kan de markt de komende maanden nog het nodige van ons verwachten.”

Casema heeft onlangs een nieuwe nieuwsserver in gebruik genomen die in tegenstelling tot de servers van sommige andere providers geen beperkingen kent in aantallen nieuwsgroepen en download bandbreedte. Daarnaast heeft het bedrijf een radio- en TV portal gelanceerd waarop men zonder extra pc-hardware en op een volledig scherm live de uitzendingen van negen Nederlandse televisiezenders via internet kan volgen.

Snelheidsmetingen van het onafhankelijke onderzoeksbureau iPing Research hebben aangetoond dat de Casema en Wanadoo kabelabonnementen vorig jaar in oktober en november als beste uit de bus kwamen.  

Klik op online aanmelden om de kabelproducten van Casema of Wanadoo te bestellen

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.