Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Casema wil landelijk draadloos netwerk

Leestijd: 2 minuten

Casema wil van heel Nederland een grote ‘hot spot’ maken zodat iedereen zowel binnenshuis als buiten gebruik kan maken van haar diensten. Om landelijk draadloos internet aan te kunnen bieden, heeft Casema  Versatels WLL-licentie (Wireless Local Loop) overgenomen. Dit is gisteren bekendgemaakt.

Het kabelbedrijf wil iedereen op ieder moment en op elk scherm of apparaat infotainment kunnen bieden. Daarvoor is behalve een grote bandbreedte op ‘vast’ ook een grote bandbreedte op ‘mobiel’ nodig. Bovendien heb je ook de mogelijkheid nodig om landelijk te kunnen opereren.

Casema is van plan op korte termijn al diensten uit te rollen. Gedacht moet worden aan het ontsluiten van industrieterreinen en afgelegen dorpskernen met internet, telefonie en in de toekomst ook RTV. Niet alleen in Casema's dekkingsgebied, maar ook daarbuiten. Daarnaast wordt de licentie gebruikt om samen met partners als Samsung en Alcatel nieuwe diensten te ontwikkelen en te testen.

Ook wil de kabelaar ervaring opdoen met het uitrollen en beheren van een WiMAX-netwerk omdat zij in 2008 een licentie wil verwerven voor mobiele WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access). Deze biedt de mogelijkheid om mobiele telefonie via WiMAX aan te bieden.

WiMAX  is een standaard voor breedbandige draadloze netwerken met middelgroot bereik. Het wordt op dit moment nog niet echt commercieel toegepast. In Nederland en andere landen zijn wel proefprojecten maar netwerken zijn er nog niet. Met een theoretisch bereik tot 50 km en een datasnelheid tot 70 Mbit/s overtreft WiMAX de WiFi-techniek, die nu tot maar 100 meter komt. Vanwege het grote bereik wordt WiMAX ook gezien als een alternatief of opvolger van GSM en UMTS.

Casema, die sinds kort te koop staat, is momenteel één van de meest innovatieve telecom- en tv-bedrijven in Nederland.

Klik hier voor meer informatie en online aanmelden voor Casema bellen & internetten

Zie ook: Mobiel Internetten en WiFi

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie