Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Casema zet 300.000ste breedbandklant in het zonnetje

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Casema heeft de grens van 300.000 breedband internetabonnees doorbroken. Om dat te vieren krijgt de 300.000ste abonnee een jaar lang gratis alle producten van de oudste kabelaar  op het gebied van digitale TV, radio, internet en telefonie. Ook mag hij een ‘goede doelen instelling’ aanwijzen die hetzelfde krijgt.

Casema is eind 1997 voorzichtig gestart met de verkoop van internet via de kabel. In die tijd was er nauwelijks ervaring met kabelinternet en de techniek stond nog in de kinderschoenen. Delft – de gemeente waar als eerste kabelinternet beschikbaar kwam - was een goede proeftuin. Binnen de kortste keren bleek dat de TU-studenten het uiterste van de toen gebruikte techniek vergde en zij toonden aan wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van internet via de kabel op dat moment waren.

Begin 1999 had Casema één internetproduct waarvan 10.000 klanten gebruik maakten. De snelheid was toen 115 kbps en daar betaalde men 69 gulden oftewel 32 euro voor. Voor dat zelfde bedrag krijgt men nu een verbinding met 2000 kbps!  Dat wil zeggen ruim 17 keer sneller. Inmiddels levert Casema verschillende breedband internetproducten met download snelheden variërend van 850 kbps tot 10.000 kbps.

Casema is ervan overtuigd de concurrentie met ADSL makkelijk aan te kunnen. “Landelijk gezien blijft de ontwikkeling van kabelinternet iets achter bij ADSL. Wij daarentegen hebben geen enkele moeite de groei van ADSL bij te houden en verwachten dit jaar zelfs sneller te groeien. Met name ook omdat de snelheid van ADSL2+ dramatisch instort als de afstand tot de centrale meer dan 1,2 km bedraagt. Kabelinternet heeft dergelijke problemen niet.”  Casema verwacht er dit jaar nog minimaal 60.000 internetklanten bij. 

Klik hier voor meer informatie en online aanmelden voor Casema Midi, Casema Multi, Casema Maxi, Casema Mega.

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie