Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Centrale aftapregeling providers

Leestijd: 2 minuten

Sinds april 2001 is elke Internet Service Provider wettelijk verplicht zijn netwerk aftapbaar te maken. De Telecommunicatiewet schrijft voor dat de providers moeten investeren in aftapapparatuur volgens Nederlandse specificaties. De kleine markt, onduidelijke specificaties en een klein aanbod resulteerden in een hoge investeringslast die vooral door de kleine(re) providers niet kon worden gedragen, aldus de branchevereniging Nederlandse Internet Providers NLIP.

NLIP heeft vorige week het initiatief genomen om te komen tot een gezamenlijke inkoop en gebruik van apparatuur.
Plannen voor een dergelijke organisatie waren er al ruim een jaar geleden. De meeste internetproviders voelden echter weinig voor deelname aan een samenwerkingsverband.
Op donderdag 8 augustus 2002 is er dan toch door een groep van 6 providers en de NLIP een stichting opgericht als uitvoeringsinstituut voor aftapbevelen.
De stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) staat open voor alle ISP's die voor deelname aan de stichting een jaarbijdrage betalen die afhankelijk is van het aantal klanten. De providers die nu deelnemen zijn:
Zon-net, Inter NL net, IntroWeb,PSInet, Internet Access Facilities en Netland.

De stichting investeert in een aantal systemen die door de aangesloten deelnemers kan worden gebruikt op het moment dat zij een tapbevel ontvangen. Het bestuur van de stichting NBIP bestaat uit een vertegenwoordiging van de deelnemers en de NLIP.

Bij `recente persberichten` op de site van NLIP is over de pas opgerichte stichting nog niets te vinden. Wel is recentelijk de domeinnaam www.nbip.nl geregistreerd, zodat aangenomen wordt dat men daar binnenkort wel e.e.a. gaat publiceren.
Geactualiseerd: woensdag 21 augustus 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.