Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Chello: gratis internet bestaat niet!

Leestijd: 2 minuten

Kabelbedrijf  UPC introduceert vandaag een nieuw kabelabonnement: chello starter (128/64 Kbps) .  Met dit nieuwe produkt komt UPC naar eigen zeggen als reactie op de huidige misleidende 'gratis' aanbiedingen. 

De kabelaar  biedt de consument nu een vijftal kabelabonnementen op maat: chello starter, chello entry, chello light, chello classic en chello plus.

Chello starter wordt aangeboden 'voor een vast, maar zeer laag bedrag per maand (EUR 14,95) zonder verborgen kosten'. 'Gratis internet bestaat niet, al wordt dat nog steeds gesuggereerd. Als een internetprovider geen maandbedrag in rekening brengt, dan betaal je voor een moeilijk te controleren tijdsduur of voor telefoontikken. Een gezin met opgroeiende kinderen is dan gauw enkele tientjes per maand kwijt', stelt Gene Musselman, algemeen directeur UPC Nederland.

Hij reageert hiermee op een van de laatste ontwikkelingen op de internetmarkt, waarbij weer voor telefoontikken betaald moet worden. Bij Zon ADSL Gratis, het produkt waarop Musselman doelt, gelden inderdaad geen maandelijkse abonnementskosten , maar betaalt men voor de tijd online. Het begrip 'gratis' zal bij sommigen wellicht verwarring veroorzaken: het komt de duidelijkheid op de internetmarkt over pakketten en prijzen in elk geval niet ten goede! Vandaar dat Internetten.nl lang gewikt en gewogen heeft om het Versatel produkt zo transparant en reëel mogelijk weer te geven. Uiteindelijk is ervoor gekozen de kosten op basis van 6 uur* internetten per maand weer te geven. Wie namelijk langer dan 6 uur per maand online is,  is met een ander abonnement zoals Zon ADSL Budget (€14,95) of chello starter (€14,95) veel voordeliger uit!
* Uiteraard kan men door de Internetwijzer exact laten berekenen hoeveel het kost wanneer men langer of korter online is!    

Sinds vorig jaar zijn er in Nederland voor het eerst meer internetters met een breedbandaansluiting dan met een 'ouderwetse' dial-up aansluiting volgens UPC. Toch hebben nog veel mensen een langzame inbelverbinding, terwijl hun internetgebruik toeneemt. Speciaal voor die groep ontwikkelde internetprovider chello dit nieuwe, gunstig geprijsd instapproduct, met een downloadlimiet* van 250 Mb, 1 e-mailbox en 5 aliassen. Bij overschrijding van de datalimiet zullen geen extra kosten worden berekend, maar zullen er maatregelen getroffen worden van snelheidbeperking  tot het einde van de maand. 

Een dezer dagen zullen de specificaties van chello starter op Internetten.nl  te vinden zijn, alsmede een aanmeldservice na het uitvoeren van een postcodecheck.

* het woord 'snelheid' gecorrigeerd in 'limiet' met dank aan oplettende bezoeker!

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie