Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Chello Starter goedkoopste breedbandabonnement

Leestijd: 3 minuten

Chello Starter is het goedkoopste breedbandabonnement. Dat blijkt althans uit onderzoek van consumentenbondblad Digitale Consument.

Het onderzoek betreft een prijspeiling van de 15 goedkoopste breedbandabonnementen in Nederland. Er is uitgegaan van de reguliere tarieven van eind september met een dataverbruik van 250 MB per maand. De eenmalige kosten zijn verspreid over 3 jaar. Met snelheid en acties is geen rekening gehouden, evenmin met de beschikbaarheid.

Chello Starter is hierbij als goedkoopste abonnement uit de bus gekomen. Op de tweede en derde plaats komen respectievelijk Casema Basis Internet en Versatel ADSL Budget. Chello en Versatel hebben daarbij allebei een hogere down- en uploadsnelheid dan Casema. Eigenlijk is het arbitrair dat Casema Basis op de tweede plaats staat omdat het abonnement van 80/80 kbit/s geen echt breedbandabonnement is! Op de vierde en vijfde plaats staan ZeelandNet Breedband Basis en Speedlinq X-tra 256. De Top 5 bestaat uit 3 kabel en 2 ADSL abonnementen, terwijl de Top 15 tien kabel- en vijf ADSL-abonnementen bevat. 

Vanwege bovenstaande uitgangspunten komt de Digitale Consument tot een heel ander resultaat dan Internetten.nl. Voornamelijk veroorzaakt door het wel of niet meenemen van acties en de beschikbaarheid via de postcodecheck.

Eigenlijk heeft een prijspeiling van de goedkoopste breedbandabonnementen van heel Nederland weinig zin. Immers, kabelabonnementen zijn regionaal gebonden en ook ADSL  is niet overal beschikbaar via alle netwerken. Ook is het zinvoller om wél acties mee te nemen in de prijsvergelijking. Immers, dan kan de consument pas echt goed zien wat het goedkoopste abonnement is!

Wordt niet naar beschikbaarheid en snelheid gekeken, maar wel naar de acties, dan zijn onderstaande breedbandabonnementen op dit moment het goedkoopst:

 Abonnement Verbinding/netwerk  Snelheid  Prijs 1e jaar 
 1. Speedlinq X-tra 800   ADSL  BBned  800/320  € 138,-
 2. Fiberworld ADSL 256  ADSL  BBned  256/256  € 149,40

 3. 12 Move Fast 2Mb

 ADSL  Tiscali

 2048/320

 € 177,35
 4a. Het Net Instap Surfen  ADSL  KPN  1500/256  € 179,40
 4b. StudentenADSL  ADSL  Tiscali  1280/384  € 179,40
 5. Tele2 Basis  ADSL  KPN  512/256  € 179,55

Opvallend is dat de TOP 5 goedkoopste breedbandabonnementen alléén uit ADSL bestaat. Op de 9e plaats komt pas een kabelabonnement: chello Starter voor  € 189,35. Ook mensen die in Zeeland wonen  kunnen voor een soortgelijk bedrag via ZeelandNet internetten. Andere kabelaars zijn iets duurder.

De Digitale Consument geeft tenslotte nog advies aan verschillende types internetgebruikers. Wie slechts zijn e-mail wil checken en hooguit een paar uur internet, is het goedkoopst uit met een inbelabonnement. Wie het snelste van het snelste wil, is het beste uit met Wanadoo ADSL Family: 20 MB voor € 22,50 per maand. (Wie voor 17 november bestelt, ontvangt bovendien een gratis iPod!)

Klik hier voor meer informatie en overzicht kabel

Klik hier voor meer informatie en overzicht ADSL

Klik hier voor ADSL en kabel op uw adres

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie