Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Chello verhoogt snelheden fors

Leestijd: 4 minuten

UPC Nederland heeft de maximale down- en uploadsnelheid van haar twee premium chello-producten opnieuw drastisch verhoogd. Ook krijgen bepaalde chello producten een uitbreiding op het aantal e-mail account’s en persoonlijke homepage. De prijzen van deze chello-producten blijven gelijk.

chello classic en chello plus krijgen downloadsnelheden die twee tot drie keer de huidige downloadsnelheid bedragen (chello plus tot 8Mbps). De nieuwe uploadsnelheid wordt zelfs tot drie maal zo hoog (tot 1 Mbps). 

UPC voert de snelheidsverhoging  omdat consumenten het internet steeds meer als een interactief medium zien, waarmee eigen content wordt gedistribueerd. Met de snelheidsverhogingen geeft UPC te kennen met chello snelheden te bieden die tweemaal zo hoog zijn als vergelijkbare KPN-diensten.
De snelheidsverhoging is al de tweede dit jaar. In februari verhoogde UPC al een keer de uploadsnelheid van alle vijf chello-producten (chello plus, classic, light, easy en starter). Nieuwe klanten kunnen direct gebruik maken van de hogere snelheden, terwijl de huidige klanten binnen enkele maanden zullen zijn overgeschakeld. Binnenkort informeren UPC en chello hun klanten over de exacte planning. De snelheid van de overige chello-producten blijft gelijk.

In onderstaande tabel de oude en nieuwe snelheden op een rij:

 oud
down/up in
Kbps

 nieuw
down/up in
Kbps

 chello classic  2.560 / 384  4.096 / 1.024
 chello plus   4.608 / 512  8.192 / 1.024


Diederik Karsten, managing director UPC Nederland: 'Met deze nieuwe snelheden in het hogere internetsegment onderscheidt chello zich opnieuw van de meeste andere aanbieders. Het is onze strategie om op het gebied van snelheid marktleider te zijn. Bovendien toont deze snelheidsverhoging aan dat de kabel een toekomstvaste infrastructuur is. Met de laatste technologieën evolueert de kabel moeiteloos mee met de behoeften van onze klanten. Zo bieden we nu snelheden die sommigen nog niet zo heel lang geleden alleen met glasvezel voor mogelijk hielden.'

Naast de snelheidsverhoging krijgen bepaalde chello producten vanaf 27 september j.l. een uitbreiding op het aantal e-mail account’s en persoonlijke homepage. Zo gaat het aantal e-mail accounts van chello easy en light van 1 naar 3, van classic en plus van 3 naar 5, terwijl de homepageruimte van chello plus van 10 MB naar 50 MB gaat. 

Dat de kabel qua capaciteit nog lang niet aan haar plafond zit, blijkt ook uit de twee tests die UPC in september al aankondigde. Zo start dit najaar een proef in Almere waarbij downloadsnelheden tot 30 Mbps mogelijk worden. Volgend jaar vindt in Amsterdam een proef plaats met snelheden tot maar liefst 50 Mbps. 'Glasvezel'-initiatieven van gemeenten komen ook daarmee weer in een ander daglicht te staan. Een nieuw mede door de overheid gefinancierd glasvezelnet is voor het bereiken van de gewenste bandbreedte helemaal niet noodzakelijk, zo heeft de kabelbranche altijd aangevoerd. De voortdurende snelheidsverhogingen en de geplande proeven op het al bestaande 'hybrid fiber coax'-kabelnetwerk van UPC bewijzen dit standpunt eens te meer, aldus meent de grootste kabelaar. 

Met de postcodecheck kunt u controleren of chello van UPC op uw adres beschikbaar is.

Geactualiseerd: maandag 24 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.