Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

COAX eist duidelijkheid over datalimiet chello

Leestijd: 2 minuten

COAX, de belangenvereniging voor kabelinternetters gaat actie voeren tegen het in haar ogen onduidelijke datalimietbeleid van UPC. 

Terwijl de abonnementen steeds sneller werden, zou de downloadlimiet steeds strakker worden gehandhaafd, aldus COAX. 

"Nu is er een harde limiet, maar UPC zwijgt hierover tegen nieuwe klanten. Op dit moment heeft chello light een limiet van 10 GB, chello classic een van 40 GB en chello plus een van 80 GB", stelt de belangenvereniging vast. 

UPC die er een Acceptable Use Policy op nahoudt,  geeft zelf het volgende antwoord op de vraag of er een limiet geldt voor dataverkeer:
chello starter heeft een harde limiet van 250 MegaByte per kalendermaand. chello easy heeft een harde limiet van 500 MegaByte per kalendermaand. Bij normaal gebruik hoeft u niet bang te zijn dat de limiet zal worden overschreden. Indien u de limiet dreigt te overschrijden krijgt u via de e-mail hiervan een bericht. Eenmaal bij 60% en eenmaal bij 80%. Ook als u over de limiet gaat krijgt u via de e-mail een bericht. Uw modem wordt vervolgens in snelheid aangepast. Aan het begin van de volgende kalendermaand wordt u modem weer op de oorspronkelijk snelheid teruggezet.

chello light, chello classic en chello plus hebben geen harde datalimiet. UPC is echter bevoegd om te beoordelen of een gebruiker onevenredig veel netwerkverkeer veroorzaakt, waardoor anderen hiervan hinder ondervinden. Mocht UPC van oordeel zijn dat het hier inderdaad oneigenlijk gebruik betreft, dan zal UPC de gebruiker hierop aanspreken. Indien u de limiet van oneigenlijk gebruik dreigt te overschrijden krijgt u via de e-mail hiervan een bericht. Eenmaal bij 80% en eenmaal bij 90% bij chello light. Eenmaal bij 60% en eenmaal bij 80% bij chello classic en chello plus. Ook als u over de limiet van oneigenlijk gebruik gaat krijgt u via de e-mail een bericht. Uw modem wordt vervolgens in snelheid aangepast. Aan het begin van de volgende kalendermaand wordt u modem weer op de oorspronkelijke snelheid teruggezet. UPC heeft een Acceptable Use Policy opgesteld waarin omschreven staat wat wel en niet kan en mag. Bij normaal gebruik hoeft u niet bang te zijn dat deze limiet zal worden overschreden.  

Met het actievoeren wil COAX bereiken dat de datalimiet opgerekt wordt én dat er een betere voorlichting gegeven wordt aan nieuwe klanten over harde limieten.

Geactualiseerd: maandag 14 februari 2005
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie