Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Computer Idee ontdekt fout elektronische aangiftes

Leestijd: 1 minuut

De belastingdienst is duizenden elektronische aangiftes van inkomstenbelasting over 2002 kwijtgeraakt. Vele belastingplichtigen ontvingen daardoor begin november ten onrechte een "aanmaning tot het doen van aangifte" van de belastingdienst. Dat schrijft Computer Idee in de editie* die deze week verschijnt.     
         
Ook een redactrice van Computer Idee behoorde tot de pechvogels. Zij kreeg via het landelijke informatienummer van de Belastingdienst te horen dat er "bij het kopiëren naar het regionale systeem iets mis is gegaan." Hoewel de aangifte centraal wel aanwezig was, moest de redactrice toch opnieuw aangifte doen. Anders zou zij een boete kunnen krijgen die kon oplopen tot € 1134.     
         
De grove fout wordt mogelijk veroorzaakt doordat twee computersystemen bij de Belastingdienst niet goed op elkaar zijn afgestemd. Een woordvoerder van de Belastingdienst wil daar niet op ingaan. Zij zegt in het artikel: "Ons probleem is dat we de precieze oorzaak niet kennen."     
                        
*De eerste editie van Computer Idee, een uitgave van VNU Business Publications en Sanoma Uitgevers,  verscheen in maart 1998.  Andere aansprekende titels van de uitgeverij op het gebied van computergerelateerde zaken zijn  Intermediair, Technisch Weekblad, PCM 'het Personal Computer Magazine', Computable en Management Team.

Geactualiseerd: vrijdag 30 januari 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie