Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Computervirus Bagle rukt snel op

Leestijd: 1 minuut

Een nieuw computervirus met de naam Bagle verspreidt zich sinds gisteren via internet door Azië, Australië en Europa. Of het virus grote schade kan aanrichten, weten de experts nog niet. Al vrezen sommigen voor een 'Sobig' epidemie, een van de grootste plagen van 2003.  Veel bedrijven hebben zich inmiddels tegen Bagle gewapend via een update van hun antivirus-leverancier.

Het virus verschijnt in de vorm van een mailtje met als onderwerp 'hi' en als tekst 'test'. Als de meegezonden bijlage (lijkt op een Microsoft-rekenmachine) wordt geopend, dan verspreidt de worm zich over alle mailadressen in het computerbestand. Bagle is echter meer dan een zogeheten mass-mailervirus. Het stopt namelijk niet bij het bestoken van alle contacten in het adresboek, maar installeert ook een trojaans paard op een besmette pc. Via deze achterdeur kunnen hackers toegang krijgen tot gevoelige gegevens.  Alleen computers met Windows van Microsoft kunnen besmet raken.

De worm wordt door diverse bedrijven zoals Virusalert beschouwd als een middelmatige bedreiging. Overigens betitelt MessageLabs Bagle als 'High Risk'. Bagle schijnt zich tot en met 28 januari te verspreiden.

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie