Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Computervirus Mydoom.M verspreidt zich snel

Leestijd: 2 minuten

Een nieuw computervirus Mydoom.M. heeft zich maandag op grote schaal verspreid. Mensen die sites, waaronder Google, bezoeken en op zoek gaan naar e-mailadressen, krijgen een foutmelding. Dat meldden veiligheidsdeskundigen op internetgebied. Zoekmachines als Google, Yahoo en Lycos raakten maandag door het massale bezoek overbelast en werden een stuk trager.

Het virus, eigenlijk een worm, is een variant op Mydoom en verspreidt zich via e-mail en P2P-netwerken als Kazaa. Alle eigenschappen van het e-mailbericht variëren. Daardoor is het lastig te herkennen. Het icoontje van het bijlagebestand is meestal die van een tekstbestand, ook al is het een .bat, .com, .zip, .exe, .pif, .cmd of .scr bestand.Na infectie stuurt het zich door naar lokaal opgeslagen e-mailadressen gevonden op het getroffen systeem. Ook is het in staat om via bepaalde zoekmachines te zoeken naar adressen geplaatst op websites, deze worden vervolgens ook een ontvanger van het virus.

Het virus sloeg toe op de dag dat Google de prijs van zijn aandelen heeft bekendgemaakt bij de beursgang. De beursintroductie moet ongeveer drie miljard dollar opleveren. Google bevestigde dat door Mydoom.M.  de zoekmachine iets trager was geworden. De problemen bij de zoekmachines waren in de nacht van maandag op dinsdag nagenoeg opgelost.

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie