Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Delta test draadloos internet in buitengebied

door Jeanet Woldring

Het Zeeuwse kabelbedrijf Delta start een unieke proef met draadloos internet in buitengebieden. Het gaat om een test waarbij via de ether een internetsignaal een groot gebied kan voorzien van snel internet, waar nu vaak alleen een tragere telefoonverbinding beschikbaar is. De kabelaar hoopt met ‘draadloos Docsis’ de buitengebieden van Zeeland te ontsluiten.

Terneuzen testlocatie

In het poldergebied rond Hoek wordt een testlocatie neergezet, waarbij tussen zendmasten en ontvangers bij mensen thuis een internetverbinding zal worden gelegd. Delta wil kijken hoe een dergelijke internetverbinding werkt voor gebruikers en wat het de klant en het bedrijf gaat kosten.

Snel internet voor alle huishoudens

Momenteel zijn er twaalfduizend huishouders nog niet aangesloten op het kabelnetwerk van Delta. Het aansluiten van deze huishoudens kost teveel waarvoor de kabelaar via alternatieven huishoudens toch van snel internet te voorzien. Voor televisie zijn deze huishoudens aangewezen op Digitenne of CanalDigitaal.

4G

De proef met het draadloze internet kost Delta enkele tienduizenden euro's. De andere internetverbindingen via het nieuwe 4G mobiele netwerk in Zeeland zijn pas in 2015 volledig dekkend en volgens het bedrijf garandeert dat netwerk ook in de buitengebieden geen goede dekking.

Draadloos Docsis

Delta kiest daarom voor ‘draadloos Docsis’ (Data Over Cable Service Interface Specifications). Een systeem waarbij tussen twee zendmasten een gebied van acht kilometer gebruik kan maken van de internetverbinding. Als het project slaagt, moet Delta nog wel op zoek naar financiers om alle mensen in de buitengebieden van deze vorm van internet te voorzien.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie