Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Demon introduceert VPN zonder gebruik internet

Leestijd: 3 minuten

Demon Internet introduceert Demon VPN Connect, een nieuwe oplossing voor organisaties die hun lokale bedrijfsnetwerken willen koppelen voor informatie-uitwisseling en het delen van applicaties, zonder daarbij de verbindingen over het Internet te laten lopen. Volgens de 'full-service'provider is deze nieuwe ATM VPN oplossing  sneller, veiliger en betrouwbaarder dan een IPSec VPN oplossing omdat er geen gebruik wordt gemaakt van het algemeen toegankelijke Internet. Demon VPN Connect zal begin volgend jaar beschikbaar zijn.

De ATM VPN oplossing zorgt ervoor dat bedrijven niet op hoge kosten voor hardware worden gejaagd, omdat ze niet op iedere bedrijfslocatie een dure firewall nodig hebben. Bovendien maakt ATM VPN, Demon VPN Connect, het mogelijk voor elke locatie de meest geschikte verbinding met het centrale netwerk te kiezen. Met de oplossing is een combinatie van Leased Lines, SHDSL, ADSL, Flat Fee ISDN en inbelverkeer mogelijk.

Bedrijven willen steeds vaker hun netwerk toegankelijk maken voor het uitwisselen van informatie tussen verschillende vestigingen of met thuiswerkers. Om te garanderen dat bedrijfsgegevens veilig zijn, is het gebruik van een VPN (Virtual Private Netwerk) de juiste toepassing. De huidige IPSec VPN-oplossingen gebruiken echter het Internet als transportmedium, waardoor verbindingen altijd beveiligd moeten worden met dure hard- en software op alle verbindingspunten en dus bij elke vestiging of thuiswerker.

Demon VPN Connect bestaat uit een netwerk dat gebaseerd is op een VPN oplossing, waarbij gebruik wordt gemaakt van ATM (Asynchronous Transfer Medium) -technologie als transportmedium in plaats van het algemeen toegankelijke Internet, via IP-verkeer. ATM verbindt hoofdkantoren, andere vestigingen en telewerkers op een veilige manier, omdat het dataverkeer volledig afgescheiden is van het Internet. De internettoegang wordt gecentraliseerd vanuit het hoofdkantoor via één enkele corporate firewall en router, zodat deze eenvoudiger beheerd kan worden.

Naast grote kostenbesparingen en betrouwbaarheid stelt het flexibele Demon VPN Connect bedrijven in staat om voor elke locatie de meest geschikte netwerkverbinding te kiezen en deze te integreren met het systeem. Zo kunnen afzonderlijke vestigingen bijvoorbeeld gebruik maken van DSL, terwijl telewerkers via een reguliere inbelverbinding het netwerk op gaan en het hoofdkantoor voor een supersnelle huurlijn kiest.

"Uit gesprekken en brainstormsessies met klanten en prospects, is gebleken dat hardwarematige IP VPN-oplossingen te duur zijn voor bedrijven met meerdere vestigingen, filialen en thuiswerkers, vanwege de zeer hoge beveiligingskosten per locatie," zei Jurgen Hof, sales en marketing director bij Demon Internet. "Bovendien voldoen ze niet aan de veiligheidseisen met betrekking tot bedrijfskritische informatie. De top 500 bedrijven en diverse ministeries staan dan ook te springen om een schaalbare en betaalbare oplossing voor hun huidige, veel te dure infrastructuur, die vaak het gevolg is van economisch gunstigere tijden," aldus Hof.

Demon is een merknaam van Thus plc, één van Engeland's grootste aanbieders van telefoon-, data-, internet- en interactieve diensten, voornamelijk opererend onder de Thus en Demon vlag. De provider is gespecialiseerd in het aanbieden van geïntegreerde oplossingen voor de zakelijke en particuliere gebruiker. Demon biedt internettoegang, hosting, managed security en VPN-oplossingen.

Geactualiseerd: donderdag 5 december 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.