Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Demon met ADSL zonder lange contractsduur

Leestijd: 2 minuten

Internetprovider Demon introduceert ADSL abonnementen zonder lange verplichtingen. Tijdelijk worden er drie soorten DSL Express pakketten aangeboden met een minimale contractsduur van drie maanden, die per maand opgezegd kunnen worden.  Hiermee is Demon de eerste provider met kortlopende ADSL abonnementen.

Verschil met normale DSL Express aanbod
Technisch gezien zijn de zogenoemde Flexpress-actie-abonnementen gelijk aan de reguliere abonnementen van Demon. Het verschil zit in de contractsduur, prijs en beschikbaarheid, waarvan contractsduur de belangrijkste is. 

Ongewenste contractsverlenging
Normaalgesproken zit men een jaar lang vast aan z'n breedbandabonnement, terwijl de Demon Flexpress abonnementen slechts een minimale looptijd van drie maanden hebben, die daarna per maand opgezegd kunnen worden.

Alle ADSL contracten worden tot dusver aangeboden voor de looptijd van minimaal één jaar, omdat de providers aanloopkosten moeten maken. Op zich is het voor consumenten niet zo'n probleem om een jaarcontract af te sluiten, omdat  daarbij meestal geprofiteerd wordt van actie-aanbiedingen zoals gratis aansluitkosten en modem. Vervelende bijkomstigheid is echter de automatische verlenging met nog een heel jaar als er niet tijdig opgezegd wordt.

Herinnerd worden? Gebruik de Contractwizard
Hoewel een aantal providers al een eind gemaakt heeft aan de automatische verlenging, is dat bij heel veel  nog niet het geval. Veel mensen vergeten op tijd op te zeggen, waardoor men er ongewenst weer een jaar aan vast zit. Internetten.nl heeft daarom de Breedband Contractwizard in het leven geroepen, die u er tijdig aan herinnert wanneer uw ADSL of kabelabonnement afloopt. Om gebruik te maken van de gratis dienst moet u een online formulier  invullen. U ontvangt dan tijdig een herinneringsmailtje met alle actuele voordelige breedbandaanbiedingen + online bestelmogelijkheid. Vervolgens kunt u uw persoonlijke opzegbrief downloaden.

Minmale opzegtermijnen bij wet regelen
De politiek wil dat mensen gemakkelijker hun abonnement op hun internetaansluiting kunnen opzeggen.  De minimale opzegtermijn van een maand moet zowel voor contracten van onbepaalde als bepaalde tijd gelden. Abonnementen die voor een jaar of langer zijn aangegaan  mogen alleen automatisch worden verlengd als de abonnee schriftelijk of per e-mail op de mogelijkheid van opzegging is gewezen. Dit moet bij wet geregeld worden. In landen als België, Frankrijk en Oostenrijk worden mensen al wel op deze manier beschermd. Bijkomend voordeel is meer concurrentie omdat mensen op deze manier vaker zullen overstappen naar een andere aanbieder.

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie