Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Demon ook met prepaid internetbellen

Leestijd: 2 minuten

Demon is ook met internetbellen gestart.  Onder de naam Demon Digital Voice wordt  een  digitale telefoniedienst aangeboden voor € 7,50 per maand. De internetprovider voegt hier  € 2,50 beltegoed aan toe, waardoor het standaard beltegoed tien euro per maand bedraagt. Het beltegoed is onbeperkt geldig en men kan online opwaarderen.  De dienst maakt gebruik van een prepaid betaalsysteem en is naar eigen zeggen goedkoper dan een vaste lijn van KPN.  

Standaard inbegrepen zijn online gespreksoverzichten, inclusief kostenspecificatie en voicemail in de e-mail. Klanten kunnen hun huidige toestel blijven gebruiken, maar niet hun eigen nummer meenemen. Ze krijgen een lokaal nummer waarmee ze wereldwijd bereikbaar zijn. In de loop van dit jaar zal Demon pas nummerportering aanbieden, tot zolang moeten klanten het met een tweede nummer doen.  

De gesprekskwaliteit  is vergelijkbaar met die van traditionele telefonie aldus de aanbieder. Demon Digital Voice gebruikt VoIP- technologie voor het gedeelte tussen de locatie van de klant en het Demon-netwerk. Het Demon-netwerk staat op zijn beurt via een 'voice gateway' in verbinding met het traditionele telecomnetwerken in Nederland en het buitenland.

"De kwaliteit is echt vele malen beter dan bij diensten als Skype", aldus Simon Elgood van Demon.  "Gesprekken via bijvoorbeeld Skype gaan namelijk vrijwel volledig over het Internet. Wij doen dat niet, waardoor de kwaliteit van hetzelfde niveau is als traditionele telefonie. Bovendien werkt Demon Digital Voice met een gewone analoge telefoon, waardoor klanten hun computer niet aan hoeven te laten staan om te kunnen bellen." 

De dienst is alleen beschikbaar voor eigen breedbandklanten. In de loop van dit jaar wil Demon het product ook beschikbaar maken voor mensen die een breedbandverbinding hebben bij een andere partij. Tevens worden er dan nog meer digitale opties aan de dienst toegevoegd.

Demon is onderdeel van het Schotse bedrijf Thus. Dat heeft Demon vorig jaar te koop gezet, maar tot op heden zonder succes, zo schrijft Planet Multimedia.

Zie ook: Bellen via internet

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie