Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Demon overgenomen door KPN

Leestijd: 2 minuten

KPN neemt internetprovider Demon over. Dat is zojuist via een persbericht bekendgemaakt. Er is in principe overeenstemming bereikt over de overname van Demon Nederland, de Nederlandse ISP activiteiten van het Britse telecommunicatiebedrijf THUS Plc, voor een bedrag van 69 miljoen euro.

Demon Nederland heeft ongeveer 70.000 klanten die worden ondergebracht bij XS4ALL van KPN. Demon is in het algemeen niet de goedkoopste, maar staat wel bekend om zijn goede service. Al diverse keren is de provider uitgeroepen tot 'Internetprovider van het jaar'. In de TOP 5 op Internetten.nl is de aanbieder praktisch nooit te vinden; het goedkoopste ADSL pakket van 1,5 Mb staat momenteel op de 39e plaats in de ranglijst.  

Het bedrijf heeft circa 60 werknemers in dienst en richt zich op de particuliere en zakelijke markten, voornamelijk met breedband (DSL) diensten.  Opgericht in Engeland in 1992, opende Demon in 1996 haar eerste internationale vestiging in Amsterdam. Het beursgenoteerde Britse moederbedrijf THUS richt zich op de zakelijke markt met een 10.000 km lang eigen netwerk en verleent diensten op het gebied van spraak, data en internet.

Met de overname wil KPN zijn positie in de breedbandmarkt verder versterken. Het is de tweede overname in korte tijd: twee maand geleden werd internetprovider Speedlinq overgenomen. Daarvoor kwam Freeler en HCCnet en Cistron al in KPN's handen en kocht het bedrijf een aantal Tiscali-abonnees. Eind maart 2006 had KPN ruim 1,6 miljoen ADSL klanten in Nederland.

Zie ook: Stappenplan naar breedband om de beschikbaarheid te checken op uw adres

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.