Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze internetsnelheid heb je nodig om te gamen

door Margot Meendering

Als gamefanaat hoef je je deze winter niet te vervelen! Eind 2020 zijn er namelijk nieuwe gaming consoles uitgekomen. Xbox brengt met de S en X serie twee spelcomputers op de markt. PlayStation houdt het met de Playstation 5 ook bij twee opties. Je kunt kiezen tussen een versie met disclade of zonder. Welke internetsnelheid heb je eigenlijk nodig om je favoriete games te kunnen spelen? Wij hebben het voor je uitgezocht!

snelheid-internetverbindingen.jpg

Internetsnelheid uitgelegd

Als je in onze internetvergelijker kijkt naar pakketten zie je verschillende dingen. Je ziet een up- en een downloadsnelheid. Deze zijn verschillend, behalve als je een glasvezelaansluiting kiest, dan gaat downloaden even snel als uploaden. Bij het gamen is de downloadsnelheid het belangrijkst. Deze snelheid bepaalt hoe snel je console data en informatie kan binnenhalen van het net. De uploadsnelheid is voor gamers minder belangrijk. 

Naast de downloadsnelheid is ook de pingsnelheid belangrijk. Deze geeft aan hoe snel data wordt uitgewisseld tussen jou en de server. Voor de pingsnelheid geldt dat hoe lager de ping is, hoe minder vertraging je hebt. Met een ping tussen de 0 en 15 kun je prima uit de voeten tijdens het online gamen. Je hebt er overigens zelf niet zoveel invloed op. Het zijn vooral externe factoren die uitmaken hoe laag de ping is. Voor de laagste pingsnelheid kun je het best glasvezel nemen als dat beschikbaar is op je adres.

Internetsnelheid en gamen

De internetsnelheid die je nodig hebt om te gamen is afhankelijk van de manier waarop je speelt. Gebruik je alleen een disc en speel je niet online met anderen? Dan heb je een lagere snelheid nodig dan iemand die met een grote groep vrienden online een game speelt. 50 Mbps is voor jou voldoende om prettig te gamen. Ook is het goed om te weten dat gamen via de kabel sneller en stabieler is dan via wifi. 

Aantal gebruikers

Om de internetsnelheid te bepalen is het ook belangrijk om te weten hoeveel mensen er gebruik maken van het netwerk. Een eenpersoonshuishouden heeft minder snelheid nodig dan een gamende en streamende familie van zes. Ben je alleen, dan is 50 Mbps voldoende. Voor een groot gezin is een snelheid van 100 Mbps of meer een goed idee.  Wil je supersnel ongestoord gamen met meerdere personen ga dan voor 200 Mbps. Glasvezel is voor online gamen eigenlijk het meest ideaal.

Vergelijken en overstappen

Ben je na het lezen van deze informatie benieuwd geworden naar de beste deal voor jouw situatie? Gebruik dan onze alles-in1 vergelijker om erachter te komen welke pakketten er beschikbaar zijn op je adres en stap over!

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie