Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Digitale televisie in zeven op de tien huishoudens

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Op dit moment hebben zeven van de tien huishoudens een digitale televisie in huis. Dat is drie keer zo veel als vijf jaar geleden. Ook televisies met internettoegang worden steeds gebruikelijker. Dat heeft het CBS vandaag bekendgemaakt.

Digitale televisie in zeven op de tien huishoudens
Het voordeel van digitale tv ten opzichte van analoge tv is het grotere zenderaanbod en de hogere beeld- en geluidskwaliteit. Het aantal digitale televisies is dan ook verdrievoudigd in vergelijking met vijf jaar geleden. In 2012 had 71 procent van de huishoudens met ten minste één persoon van 12 tot en met 74 jaar, een digitale televisie in huis. 

Huishoudens met digitale tv met internettoegang
Ook de televisie met internettoegang is aan een opmars bezig. In 2012 had 20 procent van de huishoudens een dergelijk toestel in huis. Vijf jaar eerder gebruikte nog bijna niemand internet via de tv.Digitale tv voor iedereen?
Het bezit van digitale televisies en televisies met internettoegang is het laagst bij eenpersoonshuishoudens. Daarentegen zijn gezinnen met meerdere kinderen het vaakst in bezit van zo’n toestel. 

Tv met internettoegang vaker bij hogere inkomens
Ook het inkomen lijkt invloed te hebben op de aanschaf van desbetreffende toestellen. Uit de hoogste inkomensgroep blijken drie op de tien huishoudens een televisie met internettoegang te hebben. Dat is twee keer zo vaak als bij huishoudens uit de laagste inkomensgroep. Bij deze huishoudens is ook het bezit van digitale televisietoestellen met 63 procent wat lager dan bij de hogere inkomens.

Deze cijfers tonen wel aan dat beide soorten toestellen erg in opmars zijn. Het is slechts een kwestie van tijd voordat iedereen in Nederland is overgeschakeld van analoge naar digitale tv waarop geïnternet kan worden. 

Bron: CBS

Geactualiseerd: vrijdag 25 januari 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.